Juan Guaido se adresează liderilor mondiali prezenți la Davos: ‘NU abandonați Venezuela!’

Publicat:

Comunitatea internaţională nu trebuie să abandoneze poporul Venezuelei în lupta lui pentru democraţie, a declarat joi liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, în faţa şefilor de stat şi a liderilor de companii prezenţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, informează dpa, potrivit agerpres.

“Trebuie să punem presiune pe conducerea dictatorială”, a spus Guaido în timpul summitului anual care se desfăşoară în staţiunea montană elveţiană Davos, referindu-se la guvernarea preşedintelui Nicolas Maduro. “Cred că este important să nu abandonăm Venezuela”, a declarat el printr-un translator.


Citeşte şi: Tragedie aviatică în Australia. Un avion plin cu americani S-A PRĂBUŞIT!

Discursul lui Guaido de la Davos a părut mai puţin puternic decât cel susţinut în timpul vizitei sale la Bruxelles, miercuri, când le-a cerut aliaţilor săi de peste hotare să-şi intensifice sancţiunile împotriva regimului Maduro.

Cu un an în urmă, Juan Guaido plănuia să înlăture de la putere guvernul lui Maduro şi să organizeze alegeri libere. La Davos, el a adus la cunoştinţa auditoriului că opoziţia a subestimat puterea regimului Maduro şi a spus că trebuie făcut mai mult pentru a amplifica mişcarea de opoziţie.

Citeşte şi: Yad Vashem, Memorialul din Ierusalim al victimelor Holocaustului

Guaido a fost ales preşedinte al Adunării Naţionale dominate de opoziţie în ianuarie 2019. Atât el, cât şi parlamentarul Luis Parra, pro-Maduro, îşi revendică în prezent preşedinţia Parlamentului.

Uniunea Europeană (UE) şi SUA au impus sancţiuni pentru a pune presiune asupra guvernului lui Maduro.

Maduro a câştigat un al doilea mandat prezidenţial în urma alegerilor controversate din 2018. În timpul preşedinţiei sale, Venezuela a ajuns în pragul unui colaps economic, care a făcut ca numărul de venezueleni plecaţi din ţară să ajungă la 4,8 milioane, potrivit cifrelor deţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.