X

Judecătorul care l-a trimis pe Filat la pușcărie vrea să revină ‘la butoane’

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea fostului judecător Serghei Lazari, unul dintre magistrații completului care l-a trimis în închisoare pe ex-premierul Vlad Filat.

Acesta s-a plâns pe decizia Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), care a menținut sancțiunile în baza cărora a fost demis. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la instanța ierarhic superioară în termen de 30 de zile, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Citeşte şi:Marea Neagră este dominată militar de Rusia, dar Occidentul o vrea în centrul strategiei NATO – Stiripesurse.md

Pe 25 februarie 2021, Serghei Lazari a depus acțiune în contencios administrativ împotriva CSM, solicitând anularea hotărârii prin care i-au fost menținute sancțiunile disciplinare, în baza cărora a fost demis din sistem. În motivarea acțiunii, Serghei Lazari a relatat că „s-au comis abateri grave cu privire la procedura de inițiere, verificare a judecătorului, fiind apreciat în condiții de subiectivitate excesivă și arbitrară”.

Totodată, acesta a invocat faptul că în privința sa au fost aplicate 2 tipuri de sancțiuni – avertisment și mustrare, fiind omisă sancțiunea „reducerea salariului” care este imediat următoare, iar Colegiul disciplinar a trecut ilegal și direct la treapta a 4-a, aplicând sancțiunea „eliberarea din funcția de judecător”.

Citeşte şi: Peste 1120 de refugiați ucraineni și-au găsit loc de muncă în Moldova – Stiripesurse.md

Tags: Consiliul Superior al Magistraturii(CSM)Curtea de Apel ChișinăuSerghei LazariVlad Filat
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei