Jurnalista care a criticat ofensiva din Ucraina a fost ARESTATĂ

Publicat:

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, devenită celebră după ce a apărut în direct la televiziune cu o pancartă criticând ofensiva Moscovei în Ucraina, a fost arestată duminică în Rusia, au anunţat surse din anturaj şi avocatul acesteia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Nu a fost făcută nicio declaraţie oficială cu privire la motivele arestării ei, dar aceasta survine la câteva zile după ce Marina Ovsiannikova a manifestat lângă Kremlin, purtând o pancartă în semn de protest faţă de intervenţia militară în Ucraina şi preşedintele Vladimir Putin.


Citeşte şi: Rusia a pierdut mai mult de 30% din capacitatea forţelor terestre în războiul din Ucraina – Black News

“Marina a fost arestată. Nu există informaţii despre locul în care se află”, se arată într-un mesaj postat pe contul Telegram de anturajul jurnalistei.

Acest mesaj este însoţit de trei fotografii în care apare Marina Ovsiannikova, 44 de ani, fiind dusă spre o dubă albă de doi poliţişti după ce se pare că fusese oprită în timp ce se deplasa cu bicicleta.

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a confirmat agenţiei de presă Ria-Novosti arestarea, spunând că nu ştie unde a fost dusă clienta sa.

“Presupun că are legătură într-un fel sau altul cu actul său de protest”, a adăugat el.

Vineri, Marina Ovsiannikova a publicat imagini pe Telegram în care apare purtând o pancartă lângă Kremlin în semn de protest împotriva uciderii copiilor ucraineni, numindu-l pe Putin “ucigaş”.

Citeşte şi: 6 morţi şi 12 dispăruţi în urma viiturilor care au afectat provincia Sichuan din sud-vestul Chinei – Black News

Pentru asemenea declaraţii jurnalista riscă teoretic urmărirea penală pentru publicarea de “informaţii false” şi “denigrarea” armatei, acuzaţii pasibile de pedepse grele cu închisoarea.

Ovsiannikova a devenit faimoasă în întreaga lume la mijlocul lunii martie, după ce a apărut la ştirile de seară pe platourile de filmare ale unui canal de televiziune pro-Kremlin, pentru care lucra atunci, purtând o pancartă care critica ofensiva în Ucraina şi “propaganda” mass-media controlate de putere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.