Jurnalista Marina Ovsiannikova a fugit din Rusia

Publicat:

Jurnalista Marina Ovsianikova, fostă angajată a televiziunii de stat din Rusia, a fugit din ţară, a anunţat luni avocatul ei, citat de Reuters, potrivit agerpres.  

Ovsianikova fusese acuzată de răspândirea de informaţii false despre războiul din Ucraina şi se afla în arest la domiciliu. Ea este acum “sub protecţia unui stat european”, a spus avocatul Dmitri Zahvatov, refuzând să dea detalii deoarece “ar putea fi o problemă” pentru clienta sa.


Citește și : Sprijinul militar al UE pentru Ucraina se intensifică

Jurnalista în vârstă de 44 de ani a ajuns subiect de ştiri în întreaga lume în martie, când a intrat în direct, într-o transmisiune din studio, purtând o pancartă pe care scria “Opriţi războiul” şi “Sunteţi minţiţi”.

Preşedinţia rusă a calificat protestul ei drept “huliganism”.

Ovsianikova a fost condamnată în august la două luni de arest la domiciliu pentru un alt protest: în iulie, ea a apărut pe un chei vizavi de Kremlin ţinând un poster în care preşedintele rus Vladimir Putin era numit ucigaş, iar soldaţii săi – fascişti.

Ea era pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea până la zece ani pentru răspândirea de informaţii false despre armata rusă.

În 5 octombrie, Ovsianikova a scris un mesaj pe internet în care anunţa că s-a sustras arestului la domiciliu deoarece nu are la ce acuzaţii să răspundă. De atunci, nu se mai ştia nimic despre situaţia ei.

Citește și : Centrala nucleară Zaporojie, DECONECTATĂ iar de la alimentarea externă cu energie

Zahvatov a afirmat că fiica jurnalistei a plecat din Rusia împreună cu ea, în timp ce fiul ei a rămas în ţară. El a refuzat să dezvăluie unde se află Ovsianikova, însă a declarat agenţiei Reuters că “În curând totul va fi făcut public. Avem nevoie de câteva săptămâni”.

În Rusia sunt în vigoare legi recente – adoptate în 4 martie, la opt zile după invadarea Ucrainei – privind difuzarea de “informaţii voit false” despre forţele armate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.