Justin Trudeau, în turneu în Europa pentru a discuta despre susţinerea Ucrainei

Publicat:

Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunţat vineri că se va deplasa săptămâna viitoare în Europa pentru a discuta cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia, relatează AFP, potrivit agerpres.  

În cursul acestui turneu european, programat în perioada 6-11 martie, premierul canadian va merge la Londra, Riga, Berlin şi Varşovia pentru a se ”întâlni cu parteneri şi aliaţi şi a discuta despre susţinerea Ucrainei”, a declarat el, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și: SUA evocă o posibilă ‘crimă de război’ atacul asupra centralei nucleare din Zaporojie

Canada, care a impus deja numeroase sancţiuni economice Rusiei, ”va continua să impună sancţiuni punitive asupra lui Putin şi oligarhilor”, pentru ca aceştia să înţeleagă ”eroarea lor monumentală”, a reiterat Justin Trudeau, care susţine, de asemenea, excluderea Rusiei din Interpol.

”Trebuie să fim foarte atenţi şi să ne îndreptăm către o dezescaladare a violenţei în general în Ucraina, dar mai ales în jurul centralelor nucleare”, a subliniat premierul Trudeau.

Citește și : Mii de maşini cu refugiaţi se îndreaptă dinspre Kiev, Harkov sau Dnipropetrovsk spre Vestul Ucrainei

Joi seara, el a discutat cu preşedintele ucrainean despre atacul asupra centralei nucleare de la Zaporojie. ”Aceste atacuri inacceptabile ale Rusiei trebuie să înceteze imediat”, a spus el.

La finalul zilei, premierul canadian urmează să se întâlnească într-o biserică din Toronto cu membrii comunităţii ucrainene din ţară, una dintre cele mai mari din lume cu aproape 1,4 milioane de oameni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.