Justiția a decis: Leonid Umaneț rămâne primar la Bubuieci

Publicat:

Primarul ales la Bubuieci Leonid Umaneț, care a candidat din partea Mișcării Alternativa Națională rămâne în funcție. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi, 5 decembrie, că instanța de judecată a dispus anularea hotărârii a organului electoral prin care s-a încercat scoaterea din cursă a edilului.

„Ceea ce trebuia de demonstrat – instanța de judecată a dispus anularea hotărârii ilegale a organului electoral din Bubuieci prin care s-a încercat scoaterea din cursă a primarului ales Leonid Umaneț. Locuitorii și-au ales primarul. Credem cu fermitate că votul oamenilor va fi apărat de instanțele judecătorești”, a spus Ceban.


Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Consiliul Electoral de la Bubuieci a „infirmat legalitatea alegerilor din comună”, printr-o decizie adoptată. Astfel, primarul ales Leonid Umaneț, care a candidat din partea Mișcării Alternativa Națională, a rămas fără mandat.

Edilul capitalei, liderul MAN, Ion Ceban , a anunțat că decizia CECE va fi atacată în instanță ș a calificat-o drept „o fărădelege a actualei guvernări, care se răfuiește cu primarii care nu-i sunt pe plac”.

În timpul celui de-al tur de scrutin, Consiliul Electoral din Căușeni a invalidat mandatul primarului ales din primul tur al alegerilor locale generale, care a avut loc pe 5 noiembrie 2023. Despre aceasta a anunțat secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc.

Platforma DA a contestat decizia prin care mandatul de primar de Căușeni a fost invalidat. Despre aceasta a declarat liderul formațiunii Platforma DA. „Vom solicita demisii și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în acest act marca ,,Berdilo””, a scris Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Pe 29 noiembrie, instanța de judecată a obligat Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni să valideze mandatul de primar al lui Anatol Donțu, ales cu 76% din voturile cetățenilor din partea Platformei DA.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Un scandal similar a fost și la Grătiești, unde, la fel, candidatul PAS a pierdut alegerile, după ce a lansat și pliante denigratoare la adresa contracandidatei sale. Mandatul candidatei Platformei Demnitate și Adevăr la primăria Grătiești, Olga Caraman încă nu a fost validat, chiar dacă aceasta a câștigat alegerile cu votul de încredere a peste 78% dintre alegători. „Avem victorie și la Curtea de Apel, însă PAS continuă obstrucționarea”, a notat Dinu Plîngău într-o postare pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Din 28 iulie, vor fi puse în aplicare noi formulare aferente asigurării obligatorii RCA

Din 28 iulie, vor fi puse în aplicare noi formulare aferente asigurării obligatorii RCA Din 28 iulie 2024, în țara noastră vor fi puse în...

Unica păstrăvărie din Moldova, vizitată de primul ministru; Obiectivul ar putea fi inclus într-o rută turistică

Unica păstrăvărie din Moldova, vizitată de primul ministru; Obiectivul ar putea fi inclus într-o rută turistică În cadrul vizitei sale la Ocnița, prim-ministrul Dorin Recean...

Maia Sandu i-a salutat pe carabinierii din R. Moldova la Paris: ‘I-am felicitat pentru contribuția lor la această sărbătoare mondială a sportului!’

Maia Sandu, alături de carabinierii din R. Moldova la Paris: 'I-am felicitat pentru contribuția lor la această sărbătoare mondială a sportului!' Președintele R. Moldova, Maia...

Ce evenimente culturale vor avea loc în ziua de 28 iulie

Ce evenimente culturale vor avea loc în ziua de 28 iulie Și această zi vine la pachet cu o serie de evenimente culturale, pe care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.