Justiţia britanică refuză includerea magnatului Murdoch în procesul intentat de prinţul Harry împotriva The Sun

Publicat:

Justiţia britanică refuză includerea magnatului Murdoch în procesul intentat de prinţul Harry împotriva The Sun

Justiţia britanică a respins marţi solicitarea mai multor personalităţi, inclusiv a prinţului Harry, de a îl include pe Rupert Murdoch în procedura judiciară intentată tabloidului The Sun, deţinut de acest magnat din mass-media, pentru obţinere ilegală de informaţii, informează AFP.

În acest proces, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea a acuzat grupul media NGN că a folosit serviciile unor detectivi privaţi pentru a obţine informaţii despre viaţa sa privată, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

Grupul NGN a respins acuzaţiile şi un proces este programat să se desfăşoare în ianuarie 2025.

Într-o decizie făcută publică marţi, judecătorul s-a pronunţat asupra unei solicitări a reclamanţilor care doreau integrarea unor noi elemente în procedura în curs.

Ei au cerut mai ales ca Rupert Murdoch să fie inclus în rândul persoanelor vizate de procedură, argumentând că magnatul era la curent cu activităţile pretins ilegale desfăşurate de tabloidul The Sun.

Deşi a acceptat anumite solicitări, judecătorul a respins-o pe aceea care îl viza pe miliardarul american de origine australiană, considerând că nu vede “ce ar putea să aducă acest lucru în plus faţă de acuzaţiile” deja formulate.

“Deşi ar putea fi tentant pentru (reclamanţi) să încerce să-l acuze pe omul aflat în vârful ierarhic, acest lucru nu va adăuga nimic la concluzia că (…) alţi directori de rang înalt au ştiut şi au fost implicaţi, dacă se va dovedi că aşa au stat lucrurile”, a declarat judecătorul Timothy Francourt în decizia sa scrisă.

În acest proces intentat grupului NGN, judecătorul a respins deja acuzaţiile de interceptare ilegală a mesageriilor telefonice invocate de prinţul Harry.

În aprilie, el a respins şi un recurs al grupului NGN care risca să ducă la întârzierea procesului.

În cadrul acestei proceduri judiciare, actorul Hugh Grant a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că a semnat un acord financiar cu grupul NGN, care a pus capăt procedurilor declanşate împotriva acestuia.

Printre ceilalţi reclamanţi se află şi regizorul de film Guy Ritchie şi mai mulţi foşti politicieni.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Prinţul Harry a reuşit să obţină condamnarea în decembrie 2023 a unui alt grup media, MGN, editorul tabloidului The Mirror, pentru interceptarea ilegală a mesageriilor telefonice. Prinţul britanic a semnat apoi, în februarie 2024, un acord financiar care a pus capăt altor proceduri demarate împotriva aceluiaşi grup de presă pentru obţinere ilegală de informaţii personale.

Ducele de Sussex, care a părăsit Regatul Unit în 2020 şi s-a mutat alături de soţia lui, Meghan, în California, a lansat o procedură judiciară şi împotriva editorului tabloidului Daily Mail.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.