Justiţia rusă o bagă în seamă şi pe mama lui Aleksei Navalnîi

Publicat:

Justiţia rusă o bagă în seamă şi pe mama lui Aleksei Navalnîi

Un tribunal din Salehard, oraş din regiunea arctică, urmează să examineze la 4 martie o plângere depusă de mama opozantului rus Aleksei Navalnîi, care încearcă de zile întregi să recupereze trupul fiului ei, decedat în închisoare în circumstanţe stranii, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Agenţia oficială de presă TASS a relatat miercuri că Ludmila Navalnaia a depus o plângere pentru “activităţi ilegale” la un tribunal din Salehard, capitala districtului autonom Iamalo-Neneţk, o regiune situată dincolo de Cercul Polar, unde fiul său era închis.


Citeşte şi: Americanii se pregătesc de o posibilă invazie rusă în Moldova – Stiripesurse.md

Plângerea va fi examinată într-o şedinţă cu uşile închise, a precizat agenţia.

Justiţia rusă o bagă în seamă şi pe mama lui Aleksei Navalnîi

Echipa lui Navalnîi, inamicul nr.1 al preşedintelui Vladimir Putin, a acuzat Kremlinul de uciderea lui Aleksei Navalnîi, iar acum ar căuta să ascundă dovezile prin nereturnarea trupului acestuia familiei. Preşedinţia rusă a dezminţit aceste acuzaţii.

Potrivit administraţiei penitenciare ruse, Aleksei Navalnîi a murit la 16 februarie în colonia penitenciară nr.3 din localitatea Harp, o închisoare de înaltă securitate unde acesta fusese transferat în decembrie pentru a ispăşi o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru “extremism”.

Într-o înregistrare video publicată marţi, mama lui Navalnîi, care a sosit la colonia din Harp încă de sâmbătă, a făcut apel la Vladimir Putin să dispună ca trupul fiului ei să-i fie predat “fără întârziere”.

Potrivit echipei opozantului, anchetatorii ruşi au declarat luni că nu îi vor returna trupul neînsufleţit timp de cel puţin 14 zile pentru a efectua o “expertiză”.

După ce a supravieţuit unei otrăviri în august 2020 cu agent neurotoxic de uz militar Noviciok, apoi a fost tratat în Germania, Aleksei Navalnîi – devenit popular datorită investigaţiilor sale asupra corupţiei la vârful puterii ruse – a ales să se întoarcă în Rusia în ianuarie 2021.

Justiţia rusă o bagă în seamă şi pe mama lui Aleksei Navalnîi

El a fost arestat imediat chiar la aeroport şi condamnat succesiv la pedepse din ce în ce mai dure, în condiţii de detenţie din ce în ce mai grele şi a fost adeseori închis în celule de izolare friguroase.

Unul dintre creatorii agentului neurotoxic Noviciok, Vil Mirzaianov, a declarat pentru media rusă Aghenţtvo (Agenţia), că dacă Navalnîi a fost într-adevăr otrăvit pentru a doua oară cu Noviciok, aşa cum susţine văduva opozantului, Iulia Navalnaia, este puţin probabil ca autorităţile să-i predea trupul mamei sale.

Urmele utilizării de Noviciok sunt aproape imposibil de îndepărtat din corpul unei persoane decedate; diagnosticul morţii politicianului anunţat de colonia penitenciară poate indica faptul că concentraţia de substanţă administrată ar fi mare, a declarat Mirzaianov jurnaliştilor de la media rusă de investigaţie citată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un internaut a filmat momentul în care un șofer ar fi oferit bani unor agenți ai poliției

Un internaut a filmat momentul în care un șofer ar fi oferit bani unor agenți ai poliției Imagini ce provoacă multe semne de întrebare au...

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului Într-un comunicat comun publicat miercuri de Ministerul de Externe de...

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic?

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic? Zahărul, în numeroasele sale forme, a fost un subiect de...

INVAZIE de şacali la frontiera cu România

INVAZIE de şacali la frontiera cu România Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile din România estimând un efectiv de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.