Kadîrov îşi pune fiul şef la o instituţie-cheie din Cecenia

Publicat:

Kadîrov îşi pune fiul şef la o instituţie-cheie din Cecenia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunţat că şi-a numit fiul adolescent, care a fost văzut bătând un prizonier în arest anul trecut, în postul de administrator al Universităţii Ruse a Forţelor Speciale, numită după preşedintele Vladimir Putin, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Adam Kadîrov, care a împlinit 16 ani în noiembrie, a fost numit anul trecut garda de corp a tatălui său şi observator într-un nou batalion care face parte din forţele Ministerului Apărării rus.


Citeşte şi: Manifestaţie de amploare în capitala Georgiei. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Europa – Stiripesurse.md

“El este familiarizat îndeaproape cu activităţile faimoasei universităţi, aşa că cred că se va descurca perfect cu responsabilităţile atribuite”, a scris Kadîrov duminică într-un comunicat transmis pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Kadîrov îşi pune fiul şef la o instituţie-cheie din Cecenia

El a adăugat că numirea a venit după o cerere a şefului universităţii, care se află în Gudermes, un oraş din Cecenia. Această instituţie privată de învăţământ din Rusia oferă formare profesională pentru unităţi speciale.

În septembrie, tânărul Kadîrov a fost văzut într-un video postat pe reţelele de socializare de tatăl său lovind cu pumnii şi picioarele un prizonier acuzat că a ars Coranul. Deţinutul, Nikita Juravel, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Kadîrov îşi pune fiul şef la o instituţie-cheie din Cecenia

Kadîrov a spus că este mândru de băiat pentru că şi-a apărat religia musulmană, dar incidentul a atras critici chiar şi din partea radicalilor pro-Kremlin.

El se bucură de o marjă largă de manevră din partea lui Putin pentru a conduce Cecenia ca feudă personală în schimbul asigurării stabilităţii regiunii, care a purtat două războaie separatiste cu Moscova după destrămarea Uniunii Sovietice, notează Reuters.

Kadîrov conduce Cecenia, o republică federală a Rusiei, din 2007 şi a trimis mii de luptători în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei în februarie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

După modelul Rusiei și Georgiei, Turcia pregătește o lege privind “agenţii de influenţă”

După modelul Rusiei și Georgiei, Turcia pregătește o lege privind "agenţii de influenţă" Parlamentul turc urmează să primească în viitorul apropiat un proiect de lege...

Vladimir Putin reface șubreda mașinărie de război a Rusiei

Vladimir Putin reface șubreda mașinărie de război a Rusiei Remanierea efectuată de președinte printre principalii oficiali din sectorul apărării este menită să susțină conflictul din...

Agricultorii din raionul Râșcani își vor primi mâine motorina din România

Agricultorii din raionul Râșcani își vor primi mâine motorina din România Agenția Rezerve Materiale va elibera mâine motorina primită ca donație din România, agricultorilor...

Braconieri amendați pentru vânarea ilegală a doi mistreți

Braconieri amendați pentru vânarea ilegală a doi mistreți Doi bărbați de 37 de ani au fost amendați cu câte 25 de mii de lei pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.