Kais Saied prelungeşte suspendarea parlamentului tunisian

Publicat:

Preşedintele tunisian Kais Saied a decis să prelungească, până la noi ordine, perioada de suspendare a parlamentului, ale cărui activităţi au încetat din 25 iulie, când şeful statului a preluat toate puterile, conform unui comunicat dat publicităţii de preşedinţia de la Tunis în noaptea de luni spre marţi, informează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele Saied “a emis un decret prezidenţial prin care extinde măsurile excepţionale privind suspendarea activităţilor parlamentului, precum şi ridicarea imunităţii tuturor deputaţilor, şi acest lucru până la noi ordine”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a preşedinţiei tunisiene.


Citeşte şi: Pentagonul a evacuat 16.000 de persoane din Afganistan în ultimele 24 de ore – Black News

Suspendarea parlamentului era iniţial prevăzută să dureze 30 de zile.

“Preşedintele se va adresa poporului tunisian în zilele următoare”, se arată în comunicatul care nu furnizează alte detalii.

Pe 25 iulie, preşedintele Tunisiei a invocat prevederi constituţionale pentru a-şi acorda puteri depline, revocându-l pe premier şi suspendând activitatea parlamentului timp de 30 de zile.

Decizia a fost criticată şi calificată drept lovitură de stat de către jurişti, precum şi de către opozanţi ai preşedintelui, în special cei din partidul Ennahdha, de inspiraţie islamistă, principala forţă parlamentară din Tunisia.

Citeşte şi: BoJo a discutat cu Joe Biden despre situaţia din Afganistan – Black News

Între-timp, preşedintele Saied nu a numit un nou guvern şi nici nu a făcut cunoscută “foaia de parcurs” solicitată de mai multe partide politice şi organizaţii ale societăţii civile.

Tunisia este afectată de luni de zile de blocaje politice şi de extinderea alarmantă a pandemiei de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.