Kârgâzstanul interzice cardurile bancare ruseşti Mir în urma sancţiunilor americane

Publicat:

Kârgâzstanul interzice cardurile bancare ruseşti Mir în urma sancţiunilor americane

Kârgâzstanul, una dintre ţările aliate ale Rusiei în Asia Centrală, se va alătura statelor care nu acceptă cardurile bancare ruseşti Mir, în urma sancţiunilor impuse de SUA, au anunţat marţi autorităţile locale, relatează agenţia rusă TASS, citată de EFE.

Potrivit unui comunicat emis de Sistemul Naţional de Plăţi kârgâz “Elkart”, cardurile bancare Mir nu vor mai funcţiona în Kârgâzstan începând cu 5 aprilie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Măsura a fost aprobată cu obiectivul de a “minimiza riscurile de sancţiuni secundare” care ar fi ameninţat Kârgâzstanul în cazul continuării operaţiunilor cu carduri bancare ruseşti.

Sistemul Naţional de Plăţi cu Cardul al Rusiei, operatorul cardurilor bancare Mir, alternativa rusească la cardurile Visa şi Mastercard, este din luna februarie vizată de sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusiei după invazia lansată de aceasta în Ucraina în februarie 2022.

În afară de Rusia, cardurile Mir sunt de asemenea folosite în unele ţări latino-americane şi în alte state care menţin relaţii apropiate cu Moscova.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

 

Luna trecută, Armenia a anunţat că nu va mai permite utilizarea cardurilor Mir, tot în urma sancţiunilor americane.

Vechi aliat al Rusiei, Armenia s-a distanţat politic de aceasta şi strânge relaţiile cu SUA şi cu UE, considerând că Rusia a abandonat-o în faţa Azerbaidjanului care a recuperat pe cale militară provincia azeră cu populaţie majoritar armeană Karabah, ce se afla sub controlul separatiştilor armeni în urma războiului azero-armean de la începutul anilor ’90.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal Serviciului Vamal raportează pentru săptămâna trecută încasări la bugetul de stat de peste 781,4 milioane...

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.