Kaspersky Lab este forţat ‘să-şi îngheţe cooperarea’ cu organizaţiile europene

Publicat:

Societatea rusă de securitate informatică Kaspersky Lab s-a declarat joi ‘forţată să-şi îngheţe cooperarea cu organizaţiile europene, între care Europol, în urma unui raport al Parlamentului European care solicită interzicerea software-ului său antivirus calificat ca fiind ‘rău intenţionat’, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Suntem constrânşi să îngheţăm cooperarea noastră’ cu organizaţii europene, între care Europol şi cu iniţiativa sa ‘No More Ransom’ împotriva extorcării prin atacuri cibernetice’, a declarat fondatorul societăţii Evgheni Kaspersky pe conturile sale de Twitter şi Instagram miercuri seara.


Citeşte şi: Începe marele bal. Cupa Mondială de fotbal 2018 are fluierul de start în Rusia

Într-un raport privind apărarea cibernetică, adoptat miercuri, fără valoare legislativă, Parlamentul European solicită ‘o revizuire completă a echipamentelor software, informatice şi de comunicare, precum şi a infrastructurilor utilizate în instituţii pentru a exclude programele şi dispozitivele potenţial periculoase şi pentru a le interzice pe cele confirmate ca malware, precum (cel al) Kaspersky Lab’.

‘Am protejat UE timp de 20 de ani colaborând cu forţele de ordine, permiţând numeroase arestări de infractori cibernetici’, a afirmat Evgheni Kaspersky, criticând o ‘decizie fără precedent’ care facilitează ‘criminalitatea cibernetică în Europa’.

Într-un comunicat difuzat joi, Kaspersky Lab a precizat că ‘decizia dificilă de oprire temporară a numeroaselor iniţiative comune în lupta împotriva criminalităţii cibernetice în Europa’ va fi în vigoare ‘până când nu vom primi clarificări oficiale suplimentare din partea Parlamentului European’.

‘Sperăm să fim în măsură să reluăm această lucrare şi alte eforturi de colaborare europene cât de curând’, adaugă grupul, declarându-se ‘pregătit în orice moment să se întâlnească cu deputaţi europeni pentru a răspunde la orice întrebare despre companie’.

Citeşte şi: Guvernatorul statului Texas a emis o proclamaţie oficială dedicată României

Suspectând societatea rusă că lucrează îndeaproape cu Kremlinul, Securitatea internă americană a ordonat în luna septembrie tuturor funcţionarilor federali să dezinstaleze antivirusul produs de Kaspersky Lab.

În luna mai, guvernul olandez şi-a anunţat intenţia de a elimina treptat utilizarea antivirusului rusesc.

Societatea, care respinge acuzaţiile, a anunţat atunci transferul unei părţi din serviciile sale în Elveţia, în speranţa de a contracara suspiciunile împotriva sa.

Aproximativ 400 milioane de calculatoare din lume beneficiază de antivirusul Kaspersky Lab. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.