Keiko Fujimori se detaşează de contracandidatul ei în alegerile din Peru

Publicat:

Candidata dreptei populiste, Keiko Fujimori, conduce în urma primelor rezultate parţiale oficiale ale alegerilor prezidenţiale din Peru, cu 52,9% din voturi, contra celor 47,09% în favoarea contracandidatului său, reprezentantul stângii radicale Pedro Castillo, a anunţat organismul electoral al acestei ţări, ONPE, informează France Presse, potrivit agerpres.

Aceste prime rezultate au fost anunţate după numărarea a 42% dintre buletinele de vot din cele 86.488 de secţii de votare, a precizat preşedintele ONP, Piero Corvetto.


Citeşte şi: Liderul Boko Haram S-A SINUCIS – Black News

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc în aprilie, Pedro Castillo, un novice în politică, s-a clasat pe primul loc, spre surprinderea multora. Profesorul a ieşit din anonimat în 2017, cu ocazia unei greve de amploare a cadrelor didactice, când şi-a asumat poziţia de lider.

Keiko Fujimori, în vârstă de 45 de ani, a reuşit să scape de acuzaţiile de corupţie la adresa ei. Procuratura a cerut recent 30 de ani de închisoare pentru Keiko Fujimori în legătură cu o anchetă legată de scandalul Odebrecht, gigantul brazilian din domeniul construcţiei, care a recunoscut că a dat mită mai multor lideri politici din America Latină.

Citeşte şi: Doi morţi şi cinci răniţi după explozia unei maşini-capcană în Libia (VIDEO) – Black News

Anul trecut politica peruană a fost marcată de un conflict dur între guvern şi Congres. Mai întâi, parlamentarii l-au forţat pe fostul preşedinte Martin Vizcarra să renunţe la funcţie, apoi succesorul său Manuel Merino a abandonat după proteste violente.

În prezent, ţara sud-americană este condusă de preşedintele interimar Francisco Sagasti.

După o serie de scandaluri, încrederea cetăţenilor în clasa politică a fost profund zdruncinată: aproximativ jumătate dintre parlamentari sunt cercetaţi pentru diverse infracţiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.