Keir Starmer anunță că Ucraina poate folosi rachete britanice pentru a lovi în interiorul Rusiei

Publicat:

Keir Starmer anunță că Ucraina poate folosi rachete britanice pentru a lovi în interiorul Rusiei

Noul premier al Marii Britanii, Keir Starmer, a anunțat că Ucraina poate folosi rachete britanice pentru a lovi în interiorul Rusiei. Depinde de Ucraina cum vrea să se apere, a spus noul lider britanic. Oficialii ruși au reacționat calificând declarația drept „iresponsabilă”, potrivit stiripesurse.

Keir Starmer a spus că depinde de Ucraina să decidă cum folosește rachetele Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, indicând faptul că ucrainenii vor avea voie să lovească ținte în interiorul Rusiei.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Prim-ministrul a spus că ajutorul oferit de Marea Britanie a fost „în scopuri defensive”, dar Kievul poate „decide cum să-l desfășoare în aceste scopuri defensive”, potrivit Sky News.

Bloomberg a raportat puțin mai multe detalii despre răspunsul lui Sir Keir la întrebare, care a venit în timp ce vorbea cu jurnaliştii în drum spre summitul NATO de la Washington.

Și publicația Bloomberg l-a citat pe liderul laburist spunând că rachetele de croazieră cu rază lungă de acțiune ar trebui „în mod evident să fie utilizate în conformitate cu dreptul internațional umanitar”.

Fostul ministru de externe Lord Cameron din guvernul conservator care și-a încheiat mandatul, a făcut comentarii similare despre utilizarea de către Ucraina a rachetelor Storm Shadow la începutul acestui an.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Rușii au reacționat după declarația noului premier britanic. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „dacă este adevărat”, atunci „acesta este un alt pas iresponsabil către creșterea tensiunii și escaladarea situației”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Transplant de os realizat în premieră la un spital din România

  Transplant de os realizat în premieră la un spital din România Premieră națională la un spital privat din Oradea, care a realizat zilele trecute un...

Tânărul care a tras în Trump căutase online informaţii despre asasinarea lui Kennedy

Tânărul care a tras în Trump căutase online informaţii despre asasinarea lui Kennedy Tânărul care a încercat în 13 iulie să îl ucidă pe candidatul...

Elon Musk dezminte că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump

Elon Musk dezminte că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump Multimiliardarul Elon Musk susţine că nu cheltuieşte lunar...

Un agent economic, amendat pentru că extrăgea ilegal argilă într-un sat din raionul Drochia

Un agent economic, amendat pentru că extrăgea ilegal argilă într-un sat din raionul Drochia Un agent economic extrăgea ilegal argila în satul Chetrosu, raionul Drochia....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.