Keir Starmer anunță că Ucraina poate folosi rachete britanice pentru a lovi în interiorul Rusiei

Publicat:

Keir Starmer anunță că Ucraina poate folosi rachete britanice pentru a lovi în interiorul Rusiei

Noul premier al Marii Britanii, Keir Starmer, a anunțat că Ucraina poate folosi rachete britanice pentru a lovi în interiorul Rusiei. Depinde de Ucraina cum vrea să se apere, a spus noul lider britanic. Oficialii ruși au reacționat calificând declarația drept „iresponsabilă”, potrivit stiripesurse.

Keir Starmer a spus că depinde de Ucraina să decidă cum folosește rachetele Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, indicând faptul că ucrainenii vor avea voie să lovească ținte în interiorul Rusiei.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Prim-ministrul a spus că ajutorul oferit de Marea Britanie a fost „în scopuri defensive”, dar Kievul poate „decide cum să-l desfășoare în aceste scopuri defensive”, potrivit Sky News.

Bloomberg a raportat puțin mai multe detalii despre răspunsul lui Sir Keir la întrebare, care a venit în timp ce vorbea cu jurnaliştii în drum spre summitul NATO de la Washington.

Și publicația Bloomberg l-a citat pe liderul laburist spunând că rachetele de croazieră cu rază lungă de acțiune ar trebui „în mod evident să fie utilizate în conformitate cu dreptul internațional umanitar”.

Fostul ministru de externe Lord Cameron din guvernul conservator care și-a încheiat mandatul, a făcut comentarii similare despre utilizarea de către Ucraina a rachetelor Storm Shadow la începutul acestui an.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Rușii au reacționat după declarația noului premier britanic. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „dacă este adevărat”, atunci „acesta este un alt pas iresponsabil către creșterea tensiunii și escaladarea situației”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.