Kievul îşi retrage trupele din estul Ucrainei

Publicat:

Ministrul ucrainean de Externe, Vadim Pristaiko, a declarat că retragerea planificată a trupelor din estul orașului Zolote va începe marți, aceasta fiind o măsură de consolidare a încrederii înaintea negocierilor de pace care care speră să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit Reuters, transmite şi mediafax.

“Dezlegarea trupelor din Zolote are loc chiar acum. Începem azi”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Vadim Pristaiko, jurnaliștilor în Mariupol, relatează un corespondent Ukrinform.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine (VIDEO)! Cel puţin doi oameni au murit

El a adăugat că dezangajarea trebuie verificată și confirmată de Misiunea OSCE de Monitorizare a conflictului din Ucraina, care va informa partenerii internaționali despre proces.

“Le-am acordat timp observatorilor OSCE să se pregătească. S-a convenit cu ei că ar trebui să se pregătească, să aducă mai multe echipe de patrulare, să instaleze camere video pentru a vedea procesul de dezangajare, să ne verifice și să ne informeze pe noi, Rusia, Germania și Franța că dezangajarea s-a finalizat”, a spus ministrul.

Potrivit lui Pristaiko, partea ucraineană nu intervine în procesul de control al misiunii OSCE asupra dezangajării trupelor, deoarece dorește ca procesul să fie „absolut imparțial și transparent”.

Procesul de retragere este controlat, nu abandonăm zona gri și ne vom putea întoarce întrucât dezangajarea nu este atât de este la o distanţă aşa mare, a subliniat ministrul ucrainean.

Citeşte şi: Trump face celebru un câine care l-a hăituit pe al-Baghdadi

Trupele ucrainene au luptat împotriva rebelilor susținuți de ruși în regiunea Donbass din estul Ucrainei, într-un conflict care a ucis peste 13.000 de oameni.

Ambele părți au convenit retrageri în grupuri mici ale trupelor în anumite zone, dar acestea au fost perturbate prin încălcarea încetării focului.

Ucraina speră că discuțiile dintre liderii Ucrainei, Rusiei, Franței și Germaniei în așa-numitul „format Normandia” vor ajuta la o încetare a focului de durată pentru regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.