Kievul neagă orice implicare în atacurile asupra gazoductelor Nord Stream

Publicat:

Administraţia Volodimir Zelenski a negat, marţi seară, orice implicare în actele de sabotaj care au vizat gazoductele Nord Stream în septembrie 2022, pe fondul informaţiilor privind implicarea unui grup pro-ucrainean, informează mediafax.

“Kievul nu a fost implicat în niciun fel” în atacuri, a declarat, potrivit site-ului Tagesschau.de, Mihailo Podoliak, consilier al şefului Cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski.


Citește și : Ministerul de Interne iranian anunţă primele arestări în ancheta asupra elevelor intoxicate

Mihailo Podoliak a subliniat că Administraţia de la Kiev nu are informaţii despre aceste acte de sabotaj. “Fără dubiu, Ucraina nu este implicată deloc. Nu are niciun sens”, a insistat Mihailo Podoliak.

Surse din cadrul Comisiei de investigaţie a Germaniei au indicat marţi că atacurile au fost comise de un grup de comando ucrainean, însă autorii nu au fost identificaţi şi nici nu se ştie cine a ordonat acţiunea.

În acelaşi timp, rapoarte de analiză ale serviciilor secrete americane citate de cotidianul The New York Times au semnalat că atacurile au fost comise de un grup pro-ucrainean. Oficiali americani afirmă că nu există dovezi că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, sau colaboratori apropiaţi ai acestuia ar fi implicaţi în operaţiune ori că autorii atacurilor ar fi acţionat la ordinul oficialilor din Administraţia de la Kiev.

Citește și : Peste 20 de arestări în Belarus în urma sabotajului asupra unui avion militar rusesc

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.