Kievul ‘se bate cu pumnii în piept’: peste 50.000 de militari ruşi au murit în războiul din Ucraina!

Publicat:

Armata rusă a pierdut peste 50.000 de militari în cele peste şase luni de război în Ucraina, potrivit cifrelor publicate marţi pe Facebook de Statul Major ucrainean, relatează dpa, potrivit agerpres.

Armata ucraineană susţine că a distrus până acum 2.077 de tancuri, 4.484 de vehicule blindate, 236 avioane şi 207 elicoptere ruseşti.


Citeşte şi: Răzbunarea Bundesbank înseamnă probleme serioase pentru Italia (opinie) – Black News

Nu există însă o confirmare a cifrelor dintr-o sursă independentă.

Pe de altă parte, Ministerul britanic al Apărării estimează că circa 25.000 de militari ruşi au fost ucişi în războiul din Ucraina.

Rusia nu a oferit însă de mult timp nicio informaţie cu privire la pierderile suferite de armata sa în conflictul ucrainean.

Vinerea trecută, separatiştii pro-ruşi din Doneţk au anunţat că pierderile lor se ridică la doar 2.900 de oameni de la începutul invaziei în luna februarie.

Conform cifrelor publicate de Kiev în legătură cu pierderile sale, circa 9.000 de militari ucraineni au fost ucişi şi 7.000 sunt daţi dispăruţi.

Citeşte şi: Kievul cere AIEA un audit tehnic la centrala nucleară Zaporojie, nu doar o inspecţie – Black News

Rusia a pătruns pe teritoriul Ucrainei la sfârşitul lunii februarie şi de atunci a preluat controlul unor zone întinse din estul şi sudul Ucrainei.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a raportat până acum peste 5.700 de civili ucişi, însă, la fel ca şi Kievul, presupune că există un număr mult mai mare de victime în rândul civililor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.