Konstantinov continuă provocările: Găgăuzia și Rusia negociază beneficii de gaz pentru locuitorii autonomiei

Publicat:

Konstantinov continuă provocările: Găgăuzia și Rusia negociază beneficii de gaz pentru locuitorii autonomiei

Potrivit președintelui Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, această problemă va fi rezolvată în viitorul apropiat.

„Vom căuta toate opțiunile pentru a rezolva în mod direct problema gazelor… Ne-am întâlnit deja cu (șefa Consiliului Federației – nd redactor) Valentina Matvienko și am discutat probleme atât referitoare la prețuri, cât și la beneficii. Discuțiile și negocierile sunt deja în desfășurare. Ambele părţi au deja un fel de pregătire să urmeze această linie. Cred că în viitorul apropiat această problemă va fi rezolvată. Cred că rămân doar câteva lucruri mici, iar această problemă va fi înlăturată”, a spus Konstantinov, potrivit gagauzinfo.


Amintim că aceasta nu este prima promisiune de „gaz ieftin” pentru locuitorii din partea autorităților din Găgăuzia. La începutul ultimului sezon de încălzire, în toamna anului trecut, mass-media din Republica Moldova a reflectat pe larg activitățile companiei NORDGAZ, care a declarat că a acceptat să furnizeze „gaz cu 10 lei” locuitorilor din Găgăuzia, orașul Taraclia și Regiunea Orhei. Ulterior, Bălți a fost adăugat pe listă.

NORDGAZ a deschis chiar și un birou în Comrat – la ușile sale s-au aliniat cozi întregi de cei care doreau să scrie cereri și să primească „gaz ieftin”. Dar niciunul dintre ei nu a primit benzină „pentru 10 lei”. În primul rând, ANRE a suspendat licența NORDGAZ din cauza încălcărilor identificate, iar când compania a eliminat încălcările o lună mai târziu, nu a furnizat „gaz ieftin” în mijlocul iernii dintr-un motiv necunoscut.

Ca urmare, locuitorii Găgăuziei au plătit gazul ca și toți locuitorii țării – mai întâi 16,73 lei, iar apoi 13,39 lei fără TVA pe metru cub.

Totodată, 75% dintre locuitorii țării au primit primii 180 de metri cubi de gaz la un preț preferențial garantat de guvern, începând de la 12 lei metrul cub.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de șoferi au urcat băuți la volan în acest weekend

Zeci de șoferi au urcat băuți la volan în acest weekend Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, inspectorii de patrulare au prins 26 de...

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A....

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis Directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia din raionul cu același nume, s-ar fi sinucis, scrie presa...

Consultații medicale gratuite în Căușeni și Nisporeni

Consultații medicale gratuite în Căușeni și Nisporeni În această săptămână, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite locuitorilor din raioanele Căușeni și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.