X

Kremlin: Macron sporeşte implicarea Franţei în conflictul din Ucraina

Kremlin: Macron sporeşte implicarea Franţei în conflictul din Ucraina

Kremlinul a afirmat joi că preşedintele Emmanuel Macron sporeşte “implicarea” Franţei în conflictul din Ucraina, după afirmaţiile liderului francez ce nu a exclus trimiterea de trupe occidentale pe teritoriul ucrainean, o eventualitate respinsă de majoritatea aliaţilor săi, informează AFP.

“Macron este convins de politica sa ce constă în a dori să provoace o înfrângere strategică ţării noastre şi el continuă să sporească nivelul de implicare directă a Franţei” în conflictul din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o înregistrare video difuzată pe Telegram de un jurnalist rus, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Peskov a subliniat de asemenea caracterul “contradictoriu” al declaraţiilor făcute de Paris cu privire la acest subiect, după primele afirmaţii ale lui Emmanuel Macron pe 26 februarie, când preşedintele francez a spus că “nu poate fi exclusă” trimiterea de trupe occidentale în Ucraina pe viitor.

Această primă declaraţie a suscitat emoţie în rândul aliaţilor Franţei în cadrul NATO, majoritatea cărora au respins imediat o asemenea eventualitate.

În pofida controversei, Macron a dat ulterior asigurări că toate cuvintele sale au fost “cântărite” şi “măsurate”, dând asigurări totodată că refuză orice “logică a escaladării” cu Moscova.

Marţi, Macron i-a îndemnat pe aliaţii Ucrainei “să nu fie laşi” în faţa unei Rusii “devenită de neoprit”, iar joi, primindu-i pe şefii partidelor franceze pentru a clarifica poziţiile lor cu privire la Ucraina, el a dat asigurări că sprijinul Parisului pentru Kiev nu are “nicio limită” şi nicio “linie roşie”.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Tags: Dmitri PeskovkremlinMacronparisucraina
Externe