Kremlin: Militarii ruşi lucrează în continuare la crearea unei ‘zone tampon’ în regiunea ucraineană Harkov

Publicat:

Kremlin: Militarii ruşi lucrează în continuare la crearea unei ‘zone tampon’ în regiunea ucraineană Harkov

Kremlinul a declarat miercuri că militarii ruşi lucrează în continuare la crearea unei “zone tampon” în regiunea ucraineană Harkov (nord-est), la frontiera cu Rusia, pentru a limita atacurile ucrainene asupra regiunii ruse Belgorod, dar că acest lucru va lua ceva timp, relatează Reuters şi EFE.

“Tot ceea ce se întâmplă în acest sector este subordonat misiunii”respective de asigurare a securităţii oraşului Belgorod şi a regiunii omonime, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Potrivit lui Peskov, “îndeplinirea acestei sarcini s-ar putea întinde în timp, are nevoie de timp”.

“Lucrăm în această direcţie”, a adăugat el, menţionând că Ministerul Apărării rus este entitatea cea mai calificată să furnizeze informaţii cu privire la termenele posibile.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat în luna mai că Rusia creează o astfel de zonă pentru a-şi proteja regiunile de frontieră de atacurile ucrainene.

Ca răspuns la atacurile zilnice asupra teritoriului său, Ucraina atacă în mod regulat regiunile de frontieră ruseşti atât cu drone, cât şi cu rachete, cea mai afectată fiind regiunea Belgorod de la graniţa cu Harkov, unde forţele ruse încearcă de mai multe luni să stabilească o fâşie de securitate.

Un nou atac ucrainean în regiunea Belgorod

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a indicat marţi că patru civili au fost ucişi într-un atac ucrainean asupra unui bar din satul Nikolskoe cu o zi înainte, aceasta în timp ce Rusia a lansat cel mai devastator atac cu rachete luni asupra Ucrainei, făcând zeci de morţi, inclusiv copii, şi sute de răniţi, atacând şi un spital pediatric din Kiev, pe lângă alte ţinte.

Potrivit datelor Moscovei din aprilie, peste 120 de civili au fost ucişi în regiune de la începutul războiului ca urmare a atacurilor ucrainene.

Narendra Modi, în vizită la Moscova

În acelaşi timp, Kremlinul a negat miercuri că ar fi existat vreun dezacord între preşedintele Vladimir Putin şi premierul indian Narendra Modi la discuţiile lor de la Moscova din această săptămână, conform Reuters.

Modi a părut să-i facă un reproş lui Putin marţi, la o zi după atacul devastator al Rusiei asupra unui spital de copii din capitala ucraineană Kiev, când i-a spus că moartea unor copii nevinovaţi este dureroasă şi terifiantă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliştilor că decizia de a anula o reuniune în format extins cu participarea delegaţiilor rusă şi indiană a fost luată din motive de planificare şi pentru că întreaga agendă fusese deja acoperită.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

“Aceasta nu are absolut nimic de-a face cu dezacorduri sau situaţii problematice”, a spus el, indicând, potrivit portalului rusesc RBC.ru, că preşedintele rus şi premierul indian au avut o discuţie ce a durat în total peste trei ore.

Premierul indian Narendra Modi a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită la Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin. Pentru Modi, vizita la Moscova a fost prima deplasare externă după ce a fost reales pentru un al treilea mandat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Start pentru ‘nunta secolului’, extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă

Start pentru 'nunta secolului', extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă După celebrări care au durat luni...

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.