Kremlinul asigură Washingtonul că nu sunt motive de îngrijorare privind navele militare ruse din Cuba

Publicat:

Kremlinul asigură Washingtonul că nu sunt motive de îngrijorare privind navele militare ruse din Cuba

Preşedinţia Rusiei a afirmat joi că nicio ţară – inclusiv SUA – nu are motive de îngrijorare privind prezenţa în Cuba a unor nave militare ruse, în cadrul unui exerciţiu, transmite Reuters.

Întrebat despre presupusa nervozitate provocată la Washington de posibilitatea transferului de personal militar rus în Cuba, sau chiar de crearea unei baze militare a Rusiei în insulă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că astfel de exerciţii sunt o practică obişnuită, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

“Este o practică normală pentru toate statele, inclusiv pentru o mare putere maritimă ca Rusia. Deci nu vedem niciun motiv de îngrijorare în acest caz”, a spus el.

În portul Havana au sosit miercuri submarinul cu propulsie nucleară Kazan, navigând la suprafaţă, cu echipajul pe punte, şi fregata Amiral Gorşkov ale marinei militare ruse. Navele efectuaseră exerciţii de tragere cu rachete “de precizie ridicată” în Atlantic.

SUA şi Cuba au apreciat că evenimentul nu implică nicio ameninţare, însă potrivit Reuters este vorba de o etalare a forţei Rusiei în contextul tensiunilor tot mai puternice legate de războiul din Ucraina. Ministerul de Externe cubanez a afirmat că navele respective nu sunt echipate cu arme nucleare, fapt confirmat de oficiali americani.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, a afirmat că nu există nicio dovadă privind transferul în Cuba al unor rachete ruseşti, însă Statele Unite îşi vor menţine vigilenţa.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Joi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov urma să discute cu omologul său cubanez Bruno Rodriguez Parrilla, a informat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.