Kremlinul avertizează împotriva utilizării armelor occidentale asupra teritoriului său

Publicat:

Kremlinul avertizează împotriva utilizării armelor occidentale asupra teritoriului său

Kremlinul a denunţat joi apelurile unor aleşi americani de a autoriza Ucraina să folosească arme furnizate de Washington pentru a lovi teritoriul rus, văzând în aceasta o “escaladare”, relatează AFP.

Kievul cere să poată lovi cu arme occidentale bazele din spatele frontului şi poziţii ale Kremlinului situate pe teritoriul rus, lucru pe care europenii şi americanii îl interzic de teama de a provoca o agravare a conflictului, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

“La Washington şi în multe capitale europene, unii încearcă cu zel să provoace, să crească fără încetare nivelul de escaladare. În această privinţă, poziţia lor poate fi calificată drept iresponsabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, chestionat pe această temă de televiziunea rusă.

“Printre senatorii americani, printre membrii Congresului există multe capete înfierbântate care consideră că este de datoria lor să toarne gaz pe foc”, a spus Peskov.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a reacţionat cu sarcasm, cerând Ucrainei să lovească ambasada SUA din Moscova cu arme americane.

Cei doi responsabili ruşi au reacţionat la afirmaţiile unor aleşi americani favorabili ca Ucraina să poată lovi ţinte de pe teritoriul rus cu arme americane.

“Cred că trebuie să permitem Ucrainei să ducă războiul aşa cum ea consideră necesar”, a afirmat miercuri, în faţa jurnaliştilor, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson.

“Ei trebuie să poată să riposteze. Şi nu cred că este o bună politică pentru noi să încercăm să le gestionăm eforturile la scară micro”, a adăugat el.

Colegul său, republicanul Michael McCaul a denunţat o restricţie impusă de administraţia preşedintelui Joe Biden, “periculoasă”, în opinia sa, pentru Ucraina, pentru că o condamnă să lupte “cu mâinile legate la spate”.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a manifestat indignarea faţă de intransigenţa europenilor şi americanilor, în timp ce ţara sa suferă de peste doi ani de lovituri lansate de pe teritoriul rus.

Ruşii “ne pot lovi de pe teritoriul lor, acesta este cel mai mare avantaj pe care îl are Rusia, iar noi nu putem face nimic sistemele lor (de armament) situate pe teritoriul rus cu armele occidentale. Nu avem dreptul să facem asta”, a denunţat el săptămâna trecută într-un interviu acordat AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin. Rusia amenință: ”Ne vom aminti acest lucru!”

MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin. Rusia amenință: ”Ne vom aminti acest lucru!” MAE a...

Maia Sandu, la summitul din Elveția: ‘Noi toți vrem pace. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei’

Maia Sandu, la summitul din Elveția: 'Noi toți vrem pace. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei' Președinta Maia Sandu participă la Summitul pentru pace în Ucraina,...

CIO a autorizat 25 de sportivi ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

CIO a autorizat 25 de sportivi ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Paris Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii sâmbătă o...

Seniorii din Capitală sunt invitați la muzică și dans în parc, la o nouă ediție a „Dialogului între Generații”

Seniorii din Capitală sunt invitați la muzică și dans în parc, la o nouă ediție a „Dialogului între Generații” În weekendul 15-16 iunie seniorii din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.