Kremlinul califică drept ‘minciuni’ descoperirea a sute de cadavre la Izium

Publicat:

Kremlinul a calificat luni drept “minciuni” informaţiile despre descoperirea a sute de cadavre şi a unei gropi comune la Izium în estul Ucrainei, după retragerea forţelor ruse din regiune, informează France Presse şi Reuters, potrivit agerpres.

“Asta e o minciună. Desigur, vom susţine adevărul în această poveste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre declaraţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski potrivit cărora forţele ruse au comis crime de război în regiunea Harkov din Ucraina.


Citeşte şi: În Germania se profilează o amenințare severă de dezindustrializare – Black News

“Este acelaşi scenariu ca la Bucea”, a notat el, referindu-se la un alt oraş din Ucraina, situat în apropiere de Kiev şi unde forţele ruse au fost acuzate că au comis atrocităţi, acuzaţie respinsă de Moscova.

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 440 de morminte şi o groapă comună au fost descoperite săptămâna trecută în apropiere de Izium, în mijlocul unei păduri de pini de la marginea acestui oraş recucerit de forţele Kievului de la cele ale Moscovei.

De la începutul intervenţiei sale militare în Ucraina, Rusia a negat de mai multe ori că ar fi comis abuzuri, notează AFP.

Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

Printre altele, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat luni că Peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, este “parte integrantă a teritoriului Rusiei”, după ce responsabili ucraineni şi-au repetat dorinţa de a pune capăt “ocupaţiei” ruse.

“Oricine vizează teritoriul rus va primi un răspuns adecvat”, a insistat Peskov.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.