Kremlinul îi bate obrazul Washingtonului: ‘Nu vă face cinste!’

Publicat:

Kremlinul îi bate obrazul Washingtonului: ‘Nu vă face cinste!’

Kremlinul a declarat joi că remarca liderului de la Casa Albă, Joe Biden, la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin nu face cinste SUA şi celor care utilizează un astfel de limbaj şi consideră că a fost o încercare nereuşită a preşedintelui american de a apărea ca un “cowboy de la Hollywood”, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Biden l-a numit miercuri pe Putin un “ticălos nebun” la un eveniment legat de strângerea de fonduri pentru alegeri la San Francisco, avertizând că ameninţarea unui conflict nuclear există permanent, dar că ameninţarea existenţială pentru omenire este schimbarea climatică.


Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina – Stiripesurse.md

Expresia folosită de Biden în limba engleză a fost “crazy SOB”, prescurtare de la “son of a bitch”, care poate fi tradusă prin “nenorocit”, “ticălos” sau “fiu de căţea”.

Kremlinul îi bate obrazul Washingtonului: ‘Nu vă face cinste!’

“Este puţin probabil ca utilizarea unui astfel de limbaj împotriva şefului unui alt stat de către preşedintele Statelor Unite ale Americii să îl afecteze pe preşedintele nostru, preşedintele Putin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. “Dar nu le face cinste celor care utilizează un astfel de vocabular”, a adăugat el.

Peskov a declarat că remarca a fost “probabil un fel de încercare de a arăta ca un cowboy de la Hollywood”. “Dar, sincer, nu cred că este posibil”, a purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

‘A folosit oare vreodată domnul Putin un cuvânt grosolan la adresa dumneavoastră? Asta nu s-a întâmplat niciodată. Prin urmare, cred că un astfel de vocabular este degradant pentru America însăşi”, a insistat Peskov. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme”

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme” Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, apreciază creșterea producției industriale cu 10% estimată...

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota

Conflict cu în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei....

Atac cu cuţitul într-o gară din Bruxelles

Atac cu cuţitul într-o gară din Bruxelles O persoană a fost rănită în timpul unui atac cu armă albă comis luni dimineață în stația de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.