X

Kremlinul neagă epurarea şefilor din armata rusă

Kremlinul neagă epurarea şefilor din armata rusă

Kremlinul a dezminţit joi existenţa unei campanii de epurări ce ar viza responsabili ai armatei ruse, după o nouă arestare răsunătoare, pentru corupţie, a unui militar de rang înalt, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Lupta împotriva corupţiei este o muncă continuă, aceasta nu este o campanie” de epurări, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. “Aceasta face parte din acţiunea forţelor noastre de ordine”, a adăugat el, dând asigurări că “în nici un caz nu este vorba de o campanie organizată”.

Citeşte şi: Parlamentul Republicii Moldova împlinește 33 de ani de activitate – Stiripesurse.md

Adjunctul şefului statului major rus gen. lt. Vadim Şamarin a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită la scară mare, au relatat media ruse joi. Şamarin este adjunctul lui Valeri Gherasimov, şeful marelui Stat Major.

Kremlinul neagă epurarea şefilor din armata rusă

Aceasta este cea de a patra arestare a unui înalt responsabil din domeniul apărării din aprilie, când adjunctul ministrului apărării Timur Ivanov a fost plasat în detenţie sub suspiciunea de luare de mită.

De atunci au mai fost arestaţi gen. lt. Iuri Kuzneţov, şeful personalului la Ministerul Apărării, şi general maiorul Ivan Popov, fost comandant al armatei a 58-a a Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin l-a înlăturat în acest an pe Serghei Şoigu din funcţia de ministru al apărării, înlocuindu-l cu Andrei Belousov, un fost vicepremier. 

Tags: Dmitri Peskovkremlinrusia
Externe