Kuleba afirmă că summitul pentru pace în Ucraina reflectă poziţia Kievului

Publicat:

Kuleba afirmă că summitul pentru pace în Ucraina reflectă poziţia Kievului

Conform ministrului ucrainean de externe Dmitro Kuleba, comunicatul final al summitului pentru pace în Ucraina a luat în considerare poziţia Kievului, transmite Reuters duminică.

La evenimentul găzduit timp de două zile la Buergenstock, în Elveţia, au fost reprezentate peste 90 de ţări, dar Rusia nu a fost invitată, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Kuleba a apreciat că textul propus “este echilibrat” şi au fost luate în considerare toate cele patru “poziţii de principiu” ale Ucrainei.

El a lăsat să se înţeleagă că la un eventual summit viitor pe aceeaşi temă ar putea participa şi Rusia. “Desigur (…) înţelegem perfect că va veni un moment când va trebui să discutăm cu Rusia. (…) Dar poziţia noastră este foarte clară: nu vom permite Rusiei să vorbească cu limbajul ultimatumurilor, aşa cum vorbeşte în prezent”.

Şeful diplomaţiei ucrainene a respins propunerea făcută vineri de preşedintele rus Vladimir Putin, conform căreia Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei patru regiuni aflate în prezent sub ocupaţia forţelor Moscovei şi să renunţe la obiectivul de a adera la NATO.

El a mai afirmat că la summit nu s-au discutat planuri de pace alternative.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat presei, la Buergenstock, că sunt şanse reduse pentru un consens în privinţa modului în care s-ar putea încheia războiul declanşat în februarie 2022 de invaza rusă în Ucraina.

Kremlinul a comunicat duminică, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, că Rusia nu exclude negocierile cu Ucraina, însă va fi nevoie de garanţii pentru a asigura credibilitatea oricăror tratative.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.