Kuleba: Începerea negocierilor este o zi mare pentru Ucraina şi Republica Moldova

Publicat:

Kuleba: Începerea negocierilor este o zi mare pentru Ucraina şi Republica Moldova

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a lăudat vineri decizia Uniunii Europene de a începe marţi negocierile privind aderarea Ucrainei şi a Republicii Moldova, informează dpa.

“Aceasta este o zi mare pentru Ucraina, Moldova şi Uniunea Europeană. Toate cele 27 de state membre ale UE au aprobat cadre de negociere, iar discuţiile practice de aderare la UE sunt programate să înceapă săptămâna viitoare”, a spus Kuleba pe X, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

“Drumul Ucrainei până astăzi nu a fost uşor, implicând o revoluţie şi un război. Dar, datorită curajului poporului ucrainean, nu am lăsat pe nimeni sau nimic să ne abată de la traiectoria noastră istorică”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

“Ucraina a stabilit, de asemenea, un record prin trecerea de la cererea de aderare la UE la începutul negocierilor în puţin peste doi ani, mai rapid decât orice alt candidat din istorie”.

El a spus că acest lucru a fost realizat fără “concesii”. “Ucraina a îndeplinit cu sârguinţă toate cerinţele şi a implementat reforme critice pentru a face posibilă această zi istorică. Am reuşit acest lucru în pofida faptului că am purtat un război total pentru supravieţuirea noastră”, a spus el.

La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a salutat vineri deschiderea planificată pentru săptămâna viitoare a negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.”Aşteptăm cu nerăbdare săptămâna viitoare, 25 iunie, când Ucraina şi UE vor organiza prima conferinţă interguvernamentală, ce va marca începerea efectivă a procesului de negociere”, a afirmat Vladimir Zelenski pe X, salutând realizarea unui “vis european”.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Utilizatorii din întreaga lume își revin de pe urma celei mai mari pene informatice din istorie

Utilizatorii din întreaga lume își revin de pe urma celei mai mari pene informatice din istorie Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga...

Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău

Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău La Chișinău a fost prezentată o expoziție itinerantă, care a trecut prin mai multe localități...

Blinken: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în ‘una sau două săptămâni’

Blinken: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în 'una sau două săptămâni' Iranul are capacitatea de a produce material fisionabil în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.