Kuleba, la Varşovia pentru a obţine garanţii că ajutorul militar pentru Kiev nu întâmpină probleme la frontieră

Publicat:

Kuleba, la Varşovia pentru a obţine garanţii că ajutorul militar pentru Kiev nu întâmpină probleme la frontieră

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kouleba s-a deplasat joi la Varşovia pentru a se asigura de livrarea ”fără obstacole” a ajutorului militar occidental pentru ţara sa la frontiera cu Polonia, graniţă blocată de protestele fermierilor polonezi, transmite AFP.

”Am avut o conversaţie deschisă” cu resposabili ai guvernului şi parlamentului de la Varşovia, a declarat Kuleba pe platforma X, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

”Apreciez deciziile care vor permite livrarea fără piedici a materialului militar şi umanitar către Ucraina”, a adăugat ministrul de externe ucrainean.

El a adăugat că ambele guverne încearcă să rezolve chestiunile problematice şi i-a mulţumit premierului polonez Donald Tusk pentru eforturile de a asigura livrarea normală a ajutorului militar pentru Kiev.

Separat, vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a declarat pentru Ukrainska Pravda că ţara sa este pregătită pentru ”orice format” de discuţii pentru a ajuta la deblocarea frontierei.

Guvernele polonez şi ucrainean vor avea o reuniune comună în 28 martie la Varşovia, a anunţat joi prim-ministrul polonez, la o zi după o cerere a Kievului pentru o întrevedere în timpul săptămânii.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut miercuri discuţii rapide între cele două guverne, pentru a rezolva problema blocării frontierei lor comune de către agricultori polonezi furioşi.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Şeful guvernului polonez a dat asigurări totodată că discuţii politice între miniştrii celor două ţări “au loc constant” şi că el însuşi rămâne “în contact permanent” cu omologul său ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ciupercile magice acţionează prin ‘dizolvarea’ temporală a reţelei neuronale responsabile de sentimentul de sine

Ciupercile magice acţionează prin 'dizolvarea' temporală a reţelei neuronale responsabile de sentimentul de sine Psilocibina, compusul chimic care face ca unele ciuperci să fie numite...

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur Mercur ar putea avea un strat gros, format din...

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.