X

Kuleba, la Varşovia pentru a obţine garanţii că ajutorul militar pentru Kiev nu întâmpină probleme la frontieră

Kuleba, la Varşovia pentru a obţine garanţii că ajutorul militar pentru Kiev nu întâmpină probleme la frontieră

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kouleba s-a deplasat joi la Varşovia pentru a se asigura de livrarea ”fără obstacole” a ajutorului militar occidental pentru ţara sa la frontiera cu Polonia, graniţă blocată de protestele fermierilor polonezi, transmite AFP.

”Am avut o conversaţie deschisă” cu resposabili ai guvernului şi parlamentului de la Varşovia, a declarat Kuleba pe platforma X, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

”Apreciez deciziile care vor permite livrarea fără piedici a materialului militar şi umanitar către Ucraina”, a adăugat ministrul de externe ucrainean.

El a adăugat că ambele guverne încearcă să rezolve chestiunile problematice şi i-a mulţumit premierului polonez Donald Tusk pentru eforturile de a asigura livrarea normală a ajutorului militar pentru Kiev.

Separat, vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a declarat pentru Ukrainska Pravda că ţara sa este pregătită pentru ”orice format” de discuţii pentru a ajuta la deblocarea frontierei.

Guvernele polonez şi ucrainean vor avea o reuniune comună în 28 martie la Varşovia, a anunţat joi prim-ministrul polonez, la o zi după o cerere a Kievului pentru o întrevedere în timpul săptămânii.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut miercuri discuţii rapide între cele două guverne, pentru a rezolva problema blocării frontierei lor comune de către agricultori polonezi furioşi.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Şeful guvernului polonez a dat asigurări totodată că discuţii politice între miniştrii celor două ţări “au loc constant” şi că el însuşi rămâne “în contact permanent” cu omologul său ucrainean.

Tags: frontierakievKulebaucraina
Externe