Kuleba: Ucraina are nevoie de mai multe arme de rază lungă pentru succesul contraofensivei

Publicat:

Ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a recunoscut însă că Ucraina are nevoie de mai multe arme de rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt. Kuleba adaugă că Ucraina este hotărâtă să-şi apere suveranitatea şi integritatea teritorială.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat sâmbătă că Ucraina va reuşi să-şi recupereze teritoriile ocupate de Rusia, în ciuda îndoielilor exprimate de aliaţii americani şi europeni, potrivit mediafax.


Citește și : Moldova va denunța un acord încheiat pe platforma CSI

„Acum se aşteaptă ca Ucraina să nu-şi poată revendica rapid tot teritoriul”, a spus el. „Acest lucru demonstrează că chiar şi cei care se îndoiesc devin mai plini de speranţă cu timpul”.

El a respins evaluările pesimiste care sugerează că forţele ucrainene nu vor putea să cucerească oraşul strategic Melitopol din sud-estul ţării. Kuleba a mai că Ucraina a supravieţuit invaziei ruse din februarie 2022 şi că acum este mai plină de speranţă.

„Totuşi, avem nevoie de mai multe capacităţi pe rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt”, a spus Kuleba.

SUA au livrat Ucrainei peste 30 de lansatoare de rachete HIMARS.

Oficialul ucrainean a subliniat, de asemenea, importanţa sprijinului militar al aliaţilor Kievului, care au trimis armament, muniţie şi avioane de luptă pentru a ajuta la contraofensiva, potrivit POLITICO.

Citeşte şi: Incendiu în sectorul Râșcani al Capitalei: o casă abandonată a fost cuprinsă de flăcări

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

WP: SUA au limitat la 100km în teritoriul rus distanţa la care ucrainenii pot folosi armele americane

WP: SUA au limitat la 100km în teritoriul rus distanţa la care ucrainenii pot folosi armele americane Statele Unite au limitat adâncimea de utilizare a...

Nigel Farage îi cântă în strună lui Putin: Occidentul a ‘provocat’ invadarea Ucrainei

Nigel Farage îi cântă în strună lui Putin: Occidentul a 'provocat' invadarea Ucrainei Partidul britanic de dreapta Reform UK Nigel Farage consideră că Occidentul a...

Nou atac ‘masiv’ al forţelor ruse asupra infrastructurii energetice din vestul şi din sudul Ucrainei

Nou atac 'masiv' al forţelor ruse asupra infrastructurii energetice din vestul şi din sudul Ucrainei Forţele armate ruse au lansat un nou atac "masiv" asupra...

Totul este pregătit pentru livrarea primelor avioane de luptă F-16 în Ucraina

Totul este pregătit pentru livrarea primelor avioane de luptă F-16 în Ucraina Belgia, Danemarca, Olanda și Norvegia s-au angajat să furnizeze împreună Ucrainei aproximativ 80...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.