La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors în Ucraina

Publicat:

 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că răul s-a întors în Ucraina, în timp ce a ținut un discurs emoționant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa comemorează capitularea oficială a Germaniei în fața Aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters , informează mediafax.

Viața pentru care soldații au luptat în acel război s-a încheiat pe 24 februarie, când forțele rusești au invadat Ucraina, a spus el într-un mesaj video.


Citește și : Aproximativ 1,16 milioane de persoane au fost duse în Rusia din Ucraina (Moscova)

“Răul s-a întors. Din nou!” a spus Zelenski. “Într-o formă diferită, sub sloganuri diferite, dar cu același scop”.

Dar el a spus că Ucraina și aliații săi vor învinge.

“Niciun rău nu poate scăpa de responsabilitate, nu se poate ascunde într-un buncăr”, a adăugat el.

Liderul nazist Adolf Hitler și-a petrecut ultimele zile din viață într-un buncăr din Berlin, unde s-a sinucis în ultimele zile ale războiului.

Moscova numește acțiunile sale din 24 februarie o “operațiune militară specială” pentru a dezarma Ucraina și a o scăpa de ceea ce numește “naziști” și de naționalismul antirusesc care se manifestă în Occident. Ucraina și Occidentul spun că Rusia a lansat un război de agresiune neprovocat.

Citește și : O bombă a lovit un buncăr cu 90 de persoane dintr-un sat din estul Ucrainei; 6 morţi în Prîvillea

Invazia din Ucraina a ucis mii de oameni și a provocat strămutarea a aproape 10 milioane de persoane. Ea a lăsat Rusia în ghearele unor sancțiuni occidentale dure și a stârnit temeri privind o confruntare mai amplă între Rusia și Occident.

În Rusia, Ziua Victoriei, la 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naționale ale țării – o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.