La Chișinău a avut loc o nouă ediție a festivalului ‘La onor, la datorie’

Publicat:

La Chișinău a avut loc o nouă ediție a festivalului ‘La onor, la datorie’

Vechi cântece de cătănie au răsunat la cea de-a 25-a ediție a festivalului-concurs municipal de folclor ostășesc „La onor, la datorie”. Evenimentul a debutat cu recitalul ansamblului folcloric “Haiducii” de la Centrul de Excelență în Transporturi, unde a avut loc concertul de gală și decernarea premiilor.

Toate cele 15 colective și soliști de la liceele și centrele de excelență din capitală au adus în scenă folclor autentic despre cătănie. Despre dorul de flăcăii plecați la armată au cântat și fetele, transmite Moldova1.md.


„Sunt niște cântece din popor date de Nicolae Gribincea să le cântăm pentru popor, pentru lume. – Dar ce simțiți când le cântați? – Păi bucurie simt și simt că duc tradițiile poporului mai departe”, spune elevul Cătălin Pâslărașu de la Centrul de Excelență în Transporturi.

Citeşte şi: Biden face o nouă gafă! Reacţia lui Antony Blinken spune tot (VIDEO) – Stiripesurse.md

Acest cântec ostășesc este prezent în satele noastre și acum se mai cântă. Este opinia îndrăgitului artist, promotor al valorilor autentice – Nicolae Gribincea, care acum 25 de ani a fondat festivalul de cântec ostășesc.

La Chișinău a avut loc o nouă ediție a festivalului ‘La onor, la datorie’

„Este un festival organizat de Direcția Cultură și Direcția Educație, Tineret și Sport. Ne bucurăm că am putut scoate din anonimat și acest cântec de recruție, cântecul ostășesc, de tabără militară, folclorul care ține de o perioadă foarte frumoasă a tineretului, când se rupeau de familie și plecau la armată. Și tot acest repertoriu este legat de această tinerețe și frumusețe a dragostei, nu în ultimul rând, a vitejiei, a ostășiei”, spune fondatorul și directorul festivalului, Nicolae Gribincea.

„Tinerii noștri trebuie educați prin cântec, prin muzică, numai Doamne ferește să nu fie război!”, spune Viorica Cheptănaru, conducătorul ansamblului folcloric.

Festivalul de folclor ostășesc „La onor, la datorie” a culminat cu Gala premiilor. Premiul Mare i-a fost acordat ansamblului „Romanița” de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie.

CITESTE SI

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare Un bărbat de 55 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un an și jumătate,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.