La zece ani de la un cutremur devastator, oraşul L’Aquila este în mare parte pustiu şi seamănă cu un şantier

Publicat:

Italia trebuie să facă mai mult pentru a accelera eforturile de reconstruire în L’Aquila, a declarat preşedintele Sergio Mattarella, sâmbătă, ziua în care în urmă cu zece ani un cutremur devastator a ucis mai mult de 300 de oameni în acest oraş medieval, transmite dpa, potrivit Agerpres.

În primele ore ale zilei de 6 aprilie 2009, un cutremur cu magnitudinea 6,3 i-a trezit pe locuitorii din acest oraş situat în centrul Italiei şi din satele învecinate. 1.600 de oameni au fost răniţi în seism şi 80.000 au rămas atunci fără adăpost, aminteşte AFP. Multe case şi clădiri nu au fost încă reconstruite. Centrul oraşului L’Aquila este în mare parte pustiu şi seamănă cu un şantier de construcţii.


Citește și : Trump afirmă că SUA nu mai au capacitatea de a primi migranţi: „Ţara noastră este plină. Aşadar faceţi cale întoarsă”

Tinerii au “dreptul la renaşterea” comunităţilor lor afectate, a spus Mattarella într-un comunicat, numind reconstrucţia o “provocare la nivel naţional”.

Sâmbătă dimineaţă a avut loc o procesiune cu torţe în oraş, la care a participat premierul Giuseppe Conte. La ora locală 03:32 a.m. – când s-a produs cutremurul – au fost citite numele celor 309 victime, rostirea fiecărui nume fiind însoţită de o bătaie de clopot.

“Cutremurul a adus moarte şi distrugere, a lovit întreaga ţară în inimă, lăsând cicatrici adânci şi dureroase care au fost parţial alinate de timp şi efort uman, dar care nu pot fi niciodată şterse”, a spus Mattarella.

Citește și : Afganistan: Două explozii în provincia Jalalabad; cel puțin trei morți

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.