X

Laureatul Nobel Nobel Muhammad Yunus, pus sub acuzare în Bangladesh, pentru deturnare de fonduri

Laureatul Nobel Nobel Muhammad Yunus, pus sub acuzare în Bangladesh, pentru deturnare de fonduri

Un tribunal din Bangladesh îl pune sub acuzare pe laureatul premiului Nobel Muhammad Yunus pentru deturnare de fonduri, potrivit NBC News.

Un tribunal special din Bangladesh l-a pus miercuri sub acuzare pe laureatul premiului Nobel Muhammad Yunus și alte 13 persoane într-un caz de delapidare de peste 2 milioane de dolari, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Yunus, în vârstă de 83 de ani, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2006 pentru că a fost un pionier în domeniul microcreditelor pentru a ajuta persoanele sărace, în special femeile, a pledat nevinovat și se află deocamdată în libertate pe cauțiune. El a declarat reporterilor că autoritățile îl „hărțuiesc” pe el și pe alți colegi și a negat că ar fi fost implicat în vreo faptă de corupție.

Într-o sală de judecată din Dhaka plină, judecătorul special din Dhaka, Syed Arafat Hossain, a respins cererile de renunțare la acuzații, care se concentrează în jurul organizației non-profit Grameen Telecom a lui Yunus.

Acuzarea arată că Yunus și ceilalți sunt vinovați de deturnarea a 250 de milioane de takas (aproximativ 2 milioane de dolari) din fondul de bunăstare a lucrătorilor de la Grameen Telecom, care deține 34,2% din cea mai mare companie de telefonie mobilă din țară, Grameenphone, o filială a gigantului norvegian din domeniul telecomunicațiilor Telenor. Ei sunt, de asemenea, acuzați de spălare de bani.

Judecătorul Hossain a declarat că acuzarea a reușit să își susțină preliminar argumentele și a dovedit acuzațiile de deturnare de fonduri și de trimitere ilegală de bani în străinătate, adăugând că procesul va începe la 15 iulie.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În ianuarie, Yunus a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru o acuzație separată de încălcare a legislației muncii. El a fost eliberat pe cauțiune în așteptarea verdictului.

Anul trecut, peste 170 de lideri globali și laureați ai premiului Nobel l-au îndemnat pe prim-ministrul din Bangladesh, Sheikh Hasina, să suspende procedurile judiciare împotriva lui Yunus. Susținătorii săi spun că acesta a fost vizat din cauza relațiilor sale reci cu conducerea Guvernului. Guvernul a negat aceste acuzații.

Tags: Muhammad Yunus
Diverse