Lavrov: Rusia şi India doresc o cooperare mai strânsă în producţia de echipamente de apărare

Publicat:

Lavrov: Rusia şi India doresc o cooperare mai strânsă în producţia de echipamente de apărare

Rusia şi India doresc să coopereze mai strâns în producţia de echipamente de apărare, a declarat miercuri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, informează dpa.

Serghei Lavrov şi omologul său indian Subrahmanyan Jaishankar au subliniat miercuri, la Moscova, că această cooperare va servi la consolidarea securităţii strategice în Eurasia, potrivit agenţiei de presă TASS, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Mii de polițiști vor fi mobilizați de Anul Nou în Berlin

Jaishankar a declarat pe platforma X (fosta Twitter): “În calitate de parteneri strategici, am discutat despre situaţia internaţională şi problemele contemporane. Am făcut schimb de opinii asupra situaţiei în Indo-Pacific, conflictului din Ucraina, situaţiei din Gaza, din Afganistan şi Asia Centrală, asupra BRICS, SCO, G20 şi ONU”.

“Au fost notate progrese în cooperarea noastră economică, în comerţul energetic, eforturile de conectivitate, cooperarea tehnico-militară şi schimburile interpersonale”, a adăugat ministrul indian.

Potrivit lui Subrahmanyan Jaishankar, “relaţiile India-Rusia reflectă realităţile geopolitice, convergenţa strategică şi beneficiul reciproc”.

Ministrul de externe al celei mai populate ţări din lume a avut de asemenea o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Conducerea de la New Delhi este neutră în ceea ce priveşte războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Ea nu susţine sancţiunile Occidentului împotriva Moscovei şi s-a pronunţat în repetate rânduri pentru o soluţionare a conflictului prin dialog.

De la începutul războiului, India şi-a majorat de asemenea importurile de petrol ieftin din Rusia. India este al doilea cel mai mare importator de petrol din Rusia, după China, a declarat ministrul rus al energiei Aleksandr Novak într-un interviu televizat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență Statele Unite ale Americii celebrează astăzi Ziua Independenței, marcând 248 de ani de la adoptarea Declarației de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.