X

Legăturile lui Ilan Şor cu Moscova

Legăturile lui Ilan Şor cu Moscova

În ultima perioadă, zeci de primării din țară au semnat contracte dubioase de sponsorizare cu o persoană-fantomă din Israel care și-a asumat să finanțeze proiecte locale de zeci de milioane de lei. Nimeni nu l-a văzut sau auzit vreodată pe acesta. Este vorba despre un bărbat cu rădăcini și afaceri în Rusia, care nu a fost niciodată în Moldova și nu îl leagă nimic de țara noastră.

La data de 18 august, Ilan Șor a anunțat că va oferi 17 miliarde de lei pentru dezvoltarea localităților rurale într-un grandios program „Satul Moldovenesc”, proiect lansat sub fundația „Visul Meu”, transmite la tv8.md. 

Citeşte şi: Majoritatea moldovenilor susţin aderarea la Uniunea Europeană – Stiripesurse.md

Anunțul lui a devenit viral și a atras zeci de primari din diferite raioane. Prin urmare, în câteva zile de la aplicare, primăriile au și primit contracte de sponsorizare gata semnate. Însă nu de la Șor și nici din numele fundației pe care a creat-o. Banii urmează să vină de la un sponsor din Israel pe care nimeni nu-l cunoaște, nu știe cum arată și nu a discutat cu el vreodată. Bărbatul căruia îi spune Igal Shved este total necunoscut.

Legăturile lui Ilan Şor cu Moscova

Citiți întreaga investigație aici.

Tags: Igal ShvedIlan Şorisraelmoscovarusia
Categorii: PoliticăȘtirile zilei