Majoritatea moldovenilor susţin aderarea la Uniunea Europeană

Publicat:

Majoritatea moldovenilor susţin aderarea la Uniunea Europeană

Dacă duminica viitoare în R. Moldova s-ar organiza un referendum privind aderarea țării la UE, majoritatea cetățenilor ar vota pentru includerea în Uniunea Europeană.

Cel puțin așa arată rezultatele unui sondaj realizat de comunitatea WatchDog.MD, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Astfel, din cei 600 de cetățeni chestionați, 69,5% ar vota pentru aderare, 5% încă nu au o opțiune, 3% nu ar participa la referendum și doar 21,4% au răspuns că ar vota împotriva aderării.

Mai puțini ar susține aderarea R. Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică. Potrivit sondajului, 61,2% din persoanele chestionate au declarat că ar fi împotriva unui asemenea referendum și doar 26,5% ar susține aderarea.

Cât despre conflictul militar din țara vecină, 47 % cred că Ucraina are dreptate în acest război, iar 14,1% susțin Rusia.

Majoritatea moldovenilor susţin aderarea la Uniunea Europeană

Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022.

Ulterior, la data de 23 iunie 2022 Consiliul European a votat pentru acordarea statutului de state candidate pentru aderare Republicii Moldova și Ucrainei.

La data de 19 martie 2023, Parlamentul European (PE) a cerut începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului 2023, după îndeplinirea celor nouă recomandări enunțate de Comisia Europeană. O rezoluție în acest sens a fost adoptată de Parlamentul European, cu 555 de voturi pentru, 49 împotrivă și 26 de abțineri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Judecătorii implicaţi în scandalul Laundromat cer despăgubiri uriaşe

Judecătorii implicaţi în scandalul Laundromat cer despăgubiri uriaşe O ordonanță de scoatere de sub învinuire emisă de un procuror anticorupție în timpul mandatului lui Alexandru...

Spania şi Argentina sunt ‘la cuţite’! La mijloc se află soţia premierului iberic

Spania şi Argentina sunt 'la cuţite'! La mijloc se află soţia premierului iberic Ministrul afacerilor externe spaniol Jose Manuel Albares a anunţat luni că l-a...

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți Un bărbat de 71 de ani din Bălți este de negăsit. Poliția solicită sprijinul...

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare O instanţă din Rusia l-a condamnat luni la 25...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.