Libanul are în sfârşit un nou guvern

Publicat:

Noul guvern libanez, format după 13 luni de vid de putere, a avut luni prima sa reuniune, pentru a dezbate sarcinile colosale care îl aşteaptă în această ţară aflată în plină prăbuşire economică de doi ani de zile, informează AFP, potrivit agerpres.

Şedinţa a început la orele locale 11:00 (08:00 GMT) la Palatul Prezidenţial, în prezenţa preşedintelui Michel Aoun şi a premierului Najib Mikati.


Citeşte şi: Alegerile din Norgvegia ar putea provoca PRĂBUŞIREA guvernului Solberg – Black News

Guvernul a format un comitet însărcinat cu elaborarea declaraţiei ministeriale, ce va fi prezentată apoi parlamentului în timpul unei şedinţe pentru acordarea votului de încredere noului guvern, a precizat Agenţia Naţională de Informaţie (ANI).

Libanul nu avea un guvern de la demisia cabinetului condus de Hassan Diab, în urma exploziei devastatoare din portul Beirut, în 4 august 2020. Această întârziere (în formarea guvernului) a agravat criza economică din ţară, calificată de Banca Mondială una dintre cele mai grave din lume după 1850.

Printre nenumăratele provocări, noul guvern va trebui să ajungă rapid la un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), etapă inevitabilă pentru a scoate Libanul din criză. ‘Sper că noul comitet ministerial va veghea la aceea ca declaraţia ministerială să includă continuarea negocierilor cu FMI’, a declarat luni Michel Aoun.

Citeşte şi:Coreea de Nord a testat o nouă ‘rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune’ – Black News

În criză de valută şi cu datoriile neplătite, Libanul se confruntă de luni de zile cu grave penurii de benzină, de medicamente şi de curent electric, care afectează toate aspectele vieţii cotidiene. ‘Ne înhămăm astăzi la rezolvarea problemei carburanţilor şi medicamentelor, pentru a opri umilirea libanezilor’, a promis luni Mikati.

Noul cabinet ar trebui de asemenea să pregătească terenul pentru alegerile legislative din mai 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Rusiei, a anunțat vineri că l-a primit în vizită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.