Liberalii germani propun reactivarea a 900 de mii de rezerviști: „Trebuie să putem răspunde unui atac rusesc”

Publicat:

Liberalii germani propun reactivarea a 900 de mii de rezerviști: „Trebuie să putem răspunde unui atac rusesc”

În fața înaintării Rusiei în Ucraina, deputata germană FDP Agnes-Strack Zimmermann, șefa comisiei parlamentare de apărare și principala candidată a liberalilor la alegerile europene, a propus activarea a sute de mii de rezerviști, scrie IL FATTO QUOTIDIANO, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Creștinii ortodocși de stil vechi îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena – Stiripesurse.md


„Putin își pregătește poporul pentru un război împotriva Occidentului. Trebuie să devenim capabili să ne apărăm cât mai repede posibil, să mobilizăm, să înregistrăm și să activăm 900 de mii de rezerviști în Germania”, a spus aceasta ziarelor grupului media Funke.

Liberalii germani propun reactivarea a 900 de mii de rezerviști: „Trebuie să putem răspunde unui atac rusesc”

„Atacul rus împotriva noastră a început deja”, a subliniat deputatul german, referindu-se la războiul cibernetic, la spionaj și la fluxurile de migranți: „Trebuie să înțelegem clar că războiul din Ucraina ne afectează direct”.

Dacă Putin va avea succes, spune Strack-Zimmermann, „incursiunile sale vor continua” extinzându-se în Georgia, Moldova și în Țările Baltice.

Prin urmare, aceasta a invitat companiile să acorde angajaţilor lor rezerviști timpul necesar pentru revenirea în serviciu. Pentru deputatul german, această mişcare ar face parte din schimbarea anunțată de cancelarul Olaf Scholz care în urmă cu doi ani a alocat Forțelor Armate o finanțare extraordinară de 100 de miliarde de euro.

Liberalii germani propun reactivarea a 900 de mii de rezerviști: „Trebuie să putem răspunde unui atac rusesc”

De altfel, deja cu câteva săptămâni în urmă – relatează ARD – președintele asociației rezerviștilor, Patrick Sensburg, sugerase să se înregistreze sistematic starea de sănătate și disponibilitatea tuturor foștilor militari și să li se permită reluarea progresivă a instrucţiei cu scopul de a planifica distribuirea lor în sarcini de apărare teritorială.

Apelul îi vizează pe toți foștii militari, cu excepţia celor care au activat în vechia RDG.

Planul de mobilizare a rezerviștilor merge paralel cu apelurile repetate în favoarea unei reveniri limitate la serviciul militar, lansate printre altele la ultimul congres CDU, un proiect la care se pare că lucrează și ministrul Apărării Boris Pistorius (SPD), născut din constarea că armata germană ar fi insuficientă numeric pentru a garanta chiar și contingentele de oameni și mijloacele de intervenție rapidă avute în vedere de NATO.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.