Liderul Bisericii Ortodoxe din Cipru a murit la 81 de ani

Publicat:

Liderul Bisericii Ortodoxe din Cipru, arhiepiscopul Hrisostom al II-lea, a murit luni la vârsta de 81 de ani, au anunţat medicii săi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un caracter puternic, Hrisostom s-a numărat printre liderii ortodocşi care au recunoscut independenţa Bisericii Ucrainei faţă de Biserica Ortodoxă de la Moscova, în 2020.


Citeşte şi: Putin ŞTIE! Cablurile submarine sunt călcâiul lui Ahile al Occidentului – Black News

El a criticat, de asemenea, invazia Rusiei în Ucraina.

“Domnul Putin poate merge la Biserică, se poate împărtăşi, dar în acelaşi timp ucide. Asta e Ortodoxia lui?”, a declarat Hrisostom al II-lea într-un interviu pentru Cyprus Broadcasting Corporation.

Hrisostom a fost ales arhiepiscop în 2006. Biserica Ciprului este o ramură independentă a Bisericii Ortodoxe Răsăritene.

Citeşte şi: SUA: Ce trebuie ştiut despre ‘midterms’ – Black News

Diagnosticat cu cancer în urmă cu patru ani, Hrisostom al II-lea a luat poziţie împotriva clericilor care se opuneau vaccinării împotriva coronavirusului.

El a fost de asemenea un critic înverşunat al Turciei care a invadat Ciprul în 1974 în urma unei lovituri de stat care viza unirea cu Grecia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump acuză ABC News de ‘trucarea’ dezbaterii sale cu Harris

Trump acuză ABC News de 'trucarea' dezbaterii sale cu Harris Donald Trump acuză miercuri că dezbaterea sa de marţi cu Kamala Harris a fost ”trucată”...

Belarus consideră că jocul mobil Pokémon GO ar fi un instrument al serviciilor secrete occidentale

Belarus consideră că jocul mobil Pokémon GO ar fi un instrument al serviciilor secrete occidentale Un oficial al Ministerului Apărării din Belarus a acuzat jocul...

Fostul deputat rus Ilia Ponomarev, exilat în Ucraina, a fost condamnat la zece ani de închisoare în lipsă în Rusia

Fostul deputat rus Ilia Ponomarev, exilat în Ucraina, a fost condamnat la zece ani de închisoare în lipsă în Rusia Fostul deputat rus Ilia Ponomarev,...

Zelenski îi va prezenta lui Biden luna aceasta ‘planul de victorie’ în războiul cu Rusia

Zelenski îi va prezenta lui Biden luna aceasta 'planul de victorie' în războiul cu Rusia Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că luna aceasta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.