Liderul CSU refuză să se alăture unei eventuale coaliţii guvernamentale conduse de Verzi după alegerile din Germania

Publicat:

Alianţa conservatoare a cancelarului Angela Merkel nu ar trebui să facă parte dintr-un guvern de coaliţie condus de Verzi după alegerile federale din 26 septembrie din Germania, a declarat liderul partidului bavarez al blocului, Markus Soeder, în comentarii publicate sâmbătă, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Merkel, care se află la putere din 2005, intenţionează să demisioneze după alegeri. Alianţa conservatoare formată din partidul său Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi formaţiunea bavareză soră Uniunea Creştin-Socială (CSU), condusă de Soeder, se află în urma Verzilor în unele sondaje.


Citește și : Certificatul verde digital al UE ar trebui să fie funcţional de la 1 iulie

Datele din sondaje ridică posibilitatea unui guvern format de Verzi, sub conducerea candidatului partidului la funcţia de cancelar, Annalena Baerbock, având ca partener mai mic de coaliţie blocul conservator CDU/CSU, numit Uniunea.

Soeder a respins acest scenariu.

“Cred că Verde-Negru este greşit”, a declarat el pentru grupul media Funke, referindu-se la eticheta “Negru” sub care sunt cunoscuţi conservatorii. Partidele germane sunt de obicei identificate după culoarea lor.

“Intrarea la guvernare ca partener junior al Verzilor ar fi fundamental dăunătoare pentru Uniune pe termen lung”, a adăugat Soeder, care luna trecută a pierdut competiţia pentru cancelaria conservatoare în faţa liderului CDU, Armin Laschet.

Laschet are mult de lucru pentru a schimba perspectivele Uniunii înainte de alegerile din septembrie, deşi popularitatea lui Baerbock a scăzut de când Verzii au desemnat-o drept candidat la funcţia de cancelar luna trecută.

”În cazul în care Uniunea nu mai oferă cancelarul, atunci, de facto, aceasta este eliminată”, a spus Soeder. ”Iar un partid care a fost eliminat trebuie să urmeze o altă cale de reînnoire – în opoziţie”.

Citește și : Talibanii au preluat controlul asupra încă unui district strategic din Afganistan

Funke a precizat că liderul bavarez a adăugat că este totuşi încrezător că Uniunea va ieşi învingătoare în alegeri.

Diviziunile persistente dintre Laschet şi Soeder contrastează cu frontul unit prezentat de Verzi, al căror co-lider Robert Habeck a prezentat-o luna trecută cu amabilitate pe Baerbock drept candidat la funcţia de cancelar – un rol pe care el însuşi l-a râvnit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.