X

Liderul extremei drepte franceze condamnă remarcile anti-extremism ale lui Mbappé

Liderul extremei drepte franceze condamnă remarcile anti-extremism ale lui Mbappé

Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella, l-a criticat pe fotbalistul Kylian Mbappé pentru îndemnul adresat tinerilor de a vota împotriva „extremiștilor” la alegerile legislative din această lună, relatează The Guardian.

„Am mult respect pentru fotbaliștii noștri, fie că este vorba de Marcus Thuram sau Kylian Mbappé, care sunt icoane ale fotbalului și icoane pentru tineri… Dar trebuie să-i respectăm pe francezi, trebuie să respectăm votul tuturor”, a declarat Bardella marți la televiziunea CNews, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

„Când ai norocul de a avea un salariu foarte, foarte mare, când ești multimilionar … atunci sunt un pic jenat să văd acești sportivi … să dea lecții unor oameni care nu se mai pot descurca, care nu se mai simt în siguranță, care nu mai au șansa de a trăi în cartiere supraprotejate de agenți de securitate”.

În ajunul meciului de deschidere al Franței la Euro 2024, care are loc pe fondul deciziei președintelui Emmanuel Macron de a convoca alegeri anticipate, Mbappé a avertizat duminică că „extremele bat la ușile puterii”.

Comentariul căpitanului Franței a urmat unei intervenții a atacantului echipei Thuram, care a îndemnat oamenii să „lupte zilnic” pentru a împiedica partidul lui Bardella să obțină puterea.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Tags: extrema dreaptaJordan BardellaMbappe
Diverse