X

Liderul Hamas, despre rezoluţia ONU privind Gaza: Demonstrează ‘izolarea fără precedent’ a Israelului

Liderul Hamas, despre rezoluţia ONU privind Gaza: Demonstrează ‘izolarea fără precedent’ a Israelului

Liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat marţi, la Teheran, că adoptarea primei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza demonstrează “izolarea politică fără precedent” a Israelului, relatează AFP.

“Deşi această rezoluţie a venit cu întârziere şi ar putea exista unele lacune care trebuie rezolvate, rezoluţia arată că ocupaţia israeliană se confruntă cu o izolare politică fără precedent”, a declarat liderul palestinian după o întâlnire cu ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Vizita sa în Iran are loc a doua zi după adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a primei sale rezoluţii prin care cere o încetare imediată a focului între Israel şi Hamas în Gaza, textul fiind votat cu 14 voturi pentru şi abţinerea Statelor Unite.

Acest vot demonstrează că “Statele Unite sunt incapabile să-şi impună voinţa în faţa comunităţii internaţionale”, a subliniat Haniyeh pentru presă.

El a estimat că “entitatea sionistă nu a reuşit să-şi atingă niciunul dintre obiectivele sale militare sau strategice” după aproape şase luni de război.

Câteva ore mai devreme, Teheranul a salutat rezoluţia ONU ca fiind “un pas pozitiv, însă insuficient”, cerând “măsuri eficiente” pentru “a permite încetarea completă şi permanentă a atacurilor israeliene”.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Iranul este inamicul declarat al statului Israel şi sprijină mişcările care luptă împotriva sa în regiune, între care Hamas.

Ultima vizită a lui Haniyeh la Teheran datează din noiembrie, când s-a întâlnit cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

Tags: hamasIsmail Haniyeh
Externe