Liderul Hezbollah ameninţă cu atacuri asupra bazelor militare americane

Publicat:

Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, a avertizat, duminică seară, că toate bazele militare americane reprezintă ţinte potenţiale, din cauza deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de asasinare a comandantului militar iranian Qassem Soleimani, scrie mediafax.

“Toate bazele militare americane sunt o ţintă”, a declarat Hassan Nasrallah, după ce Iranul a atacat Baza irakiană Al-Asad ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.


Citește și : Trump atenţioneză Teheranul: ‘Nu vă ucideţi protestatarii!’

“Sunt convins că Donald Trump a fost atenţionat de consilieri că, dacă va ataca Iranul, vor fi atacate toate bazele din regiune, care nu vor putea fi protejate”, a adăugat Hassan Nasrallah, citat de CNN.

Liderul Hezbollah l-a acuzat pe Donald Trump că “a minţit cetăţenii americani” spunând că generalul Qassem Soleimani intenţiona să comită atacuri. Generalul iranian “nu intenţiona să atace ambasade americane”, a subliniat Nasrallah.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că a decis asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani deoarece acesta ar fi plănuit un atac asupra Ambasadei americane din Bagdad.

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Atacurile iraniene nu s-au soldat cu victime, a anunţat Donald Trump.

Citește și : Ambasadorul Regatului Unit la Teheran susţine că nu a participat la proteste

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.