Liderul separatist prorus Denis Puşilin recunoaște o ‘situaţie dificilă’ în estul Ucrainei

Publicat:

Unul dintre principalii lideri ai separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, Denis Puşilin, a recunoscut luni o situaţie “dificilă” pe front în faţa contra-ofensivei ucrainene, dar a susţinut că forţele ruse “rezistă”, informează AFP, potrivit agerpres.  

Aceste declaraţii intervin după ce armata ucraineană a revendicat importante recuceriri teritoriale în ultimele zile în faţa trupelor Rusiei, în special în regiunea Harkov, în nord-est, dar şi în sud şi în est.


Citește și : Ucraina spune că războiul cu Rusia a intrat în a treia etapă

“Situaţia rămâne dificilă. Adversarul încearcă să distrugă infrastructurile critice şi civile”, a declarat Puşilin pentru postul de televiziune rus Rossia 24, evocând “bombardamente masive”.

Acest responsabil, care conduce “republica” proclamată unilateral de separatişti la Doneţk, a informat de asemenea despre atacuri ucrainene asupra oraşului Liman, în est.

Potrivit lui Puşilin, forţele ruse şi cele proruse “rezistă”, iar situaţia, chiar dacă “dificilă”, rămâne “sub control”. El a susţinut de asemenea că forţele ruse şi proruse “avansează în unele zone”, fără a le numi.

Citește și : Regele Charles al III-lea: ‘Regina Elizabeth a fost un model. A arătat un exemplu de altruism pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al vostru, sunt hotărât să-l urmez cu credinţă’ (VIDEO)

Armata ucraineană a anunţat iniţial o contra-ofensivă în sud, înainte de a realiza în timpul săptămânii trecute o contra-ofensivă fulger în regiunea Harkov, forţându-i pe soldaţii ruşi să se retragă spre alte poziţii.

Luni, forţele ruse au afirmat că au bombardat zone recuperate de Ucraina nu departe de Harkov, în sectoarele Kupiansk şi Izium.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.