Lista evenimentelor care vor fi organizate la Chișinău cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Publicat:

Lista evenimentelor care vor fi organizate la Chișinău cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Chișinăul se pregătește să devină un tărâm al bucuriei și veseliei pentru cei mici. Orașul va găzdui o serie de activități captivante și evenimente speciale, menite să aducă zâmbete pe chipurile copiilor și să ofere familiilor momente de neuitat. De la spectacole interactive și ateliere creative, până la jocuri în aer liber și surprize dulci, Chișinăul promite o zi plină de distracție și magie pentru toți copiii, potrivit diez.md.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers


Andersen Fest transformă parcarea de la Andersen Buiucani, situată pe strada Onisifor Ghibu 10, într-un regat magic în aer liber. Acest eveniment va fi desfășurat sub cerul senin între orele 15.00 și 19.00, promite distracție și show-uri pentru toate vârstele.

Pădurea fermecată a copilăriei

Evenimentul va începe la ora 11.00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Beneficiarii evenimentului vor fi copiii de toate vârstele din întreaga țară. Intrarea este liberă.

Desemnarea câștigătorilor „Eu pictez covorul meu”

n cadrul Târgului de Covoare desfășurat la MoldExpo în perioada 30 mai – 2 iunie va avea loc și desemnarea învingătorilor concursului „Eu pictez covorul meu”. Evenimentul este gratuit și deschis pentru toți copiii și părinții. Organizatorii au pregătit multe surprize și distracții. Fiecare participant al concursului va primi o diplomă originală cu desenul său și multe alte cadouri interesante. La sfârșitul evenimentului va cânta Sunstroke Project.

Activități organizate de Guvern

Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un spectacol cu cai. Totodată, va fi organizat și un concert cu participarea mai multor artiști autohtoni. Intrarea va fi liberă pentru copii. Evenimentul va avea loc pe teritoriul Grădinii Botanice și se va desfășura de la ora 10.00 până la ora 16.00.

Activități organizate de Primăria Municipiului Chișinău

Sectorul Botanica. Eveniment cu genericul „Copilărie dulce feerie”, desfășurat în Parcul Sarmizegetuza, începând cu ora 12.00. În lista activităților intră: program artistic pentru copii, master class pentru copii, workshop și flashmob. De asemenea, în Parcul „Valea Morilor” se va desfășura un eveniment dedicat tinerilor – DJ EDMAR. Aici va fi muzică mixată. Totul va începe la ora 19.00.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Sectorul Ciocana. Eveniment dedicat marcării Zilei Internaționale a Copiilor, care va începe la ora 10.00. Locația – Port Mall. În agendă: program distractiv pentru copii și părinți cu eroii filmului „Willy Wonka și fabrica de ciocolată”, prepararea celei mai mari ciocolate din țară, organizarea unui masterclassuri pentru copii, program de magie cu iluzioniști, concursuri și premii.

Sectorul Râșcani. Eveniment desfășurat în intervalul orelor 10.00 și 14.00. În program: concertul cu genericul „Copilărie dulce feerie”, expoziția „Copilăria, universul magic”, atelier interactiv, masterclassuri, expoziții, program demonstrativ la lupte libere și box.

Sectorul Centru. Evenimentul se va desfășura în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, unde va avea loc Velo-Maraton, starturi vesele, armwresling, demonstrație de taekwondo, desen pe față, desen pe asfalt și înghețată pentru fiecare copil. Totul va începe la ora 11:30.

Festivalul „Lumea Copilăriei”

Este un concert în aer liber. În program: DJ, Tigi academy, Crescendo cu Georgeta Voinovan, SIS N BRO, Trupa Planeta Clounella, Reghina Alexandrina, Battle de dans și Târg gastronomic.

O vizită la Grădina Zoologică

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, marcată anual pe 1 iunie, cei mici vor intra gratuit în Grădina Zoologică din Chișinău. Aici au ajuns și animale noi. În prezent, Grădina Zoologică din Chișinău adăpostește peste 1 100 de animale și păsări din 130 de specii, inclusiv cele rare, pe cale de dispariție. Anual, Grădina Zoologica este vizitată de circa 300 000 de persoane.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.