Lituania pregătește un plan de evacuare la nivel național

Publicat:

Lituania pregătește un plan de evacuare la nivel național

Ministrul de Interne al Lituaniei, Agnė Bilotaitė, a anunțat că până la începutul lunii octombrie va fi elaborat un plan de evacuare în masă la nivel național, potrivit  scrie Ukrainska Pravda, relatează adevarul.ro.

„Fiecare autoritate locală are propriul plan de evacuare, dar, evident, trebuie să avem un plan la scară națională și să fim pregătiți să îl punem în aplicare”, susține ministrul.


Agnė Bilotaitė a subliniat că securitatea populației a devenit o prioritate din cauza atacurilor cibernetice și că protecția civililor este acum mai importantă ca niciodată.

„Războiul împotriva Ucrainei continuă, țările din regiunea noastră sunt supuse unor atacuri hibride și de dezinformare, iar sabotajul este noua noastră realitate. Este important să rețineți că ne aflăm în prima linie, astfel încât, astăzi, protecția civilă a devenit o prioritate”, a explicat oficialul.

Potrivit sursei citate, consolidarea protecției civile la nivel național este insuficientă, ceea ce a condus la decizia de a colabora cu alte state baltice.

În plus, țările intenționează să solicite finanțare de la Uniunea Europeană.

„Trebuie să ne coordonăm eforturile la nivel regional și european. Este costisitor, dar este important să ne combinăm capacitățile și să obținem sprijin din partea UE. Solicităm o evaluare a riscurilor pentru a înțelege mai bine amenințările și pentru a consolida măsurile de protecție publică”, a declarat ministrul.

În iunie, guvernul german a elaborat un nou plan de urgență în caz de război, pe fondul amenințării din partea Rusiei.

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, ar fi criticat aliații NATO, afirmând că inacțiunea lor a permis dronelor rusești să cadă nestingherite pe teritoriul Alianței.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un teren de sport multifuncțional va fi construit în comuna Trușeni

Un teren de sport multifuncțional va fi construit în comuna Trușeni În premieră, în comuna Trușeni va fi construit un teren de sport multifuncțional, care...

SUA vor impune noi sancțiuni Iranului după ce Rusia a primit rachete iraniene, afirma Blinken

SUA vor impune noi sancțiuni Iranului după ce Rusia a primit rachete iraniene, afirma Blinken Statele Unite vor anunţa marţi noi sancţiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva...

Dronele rusești încep să deranjeze și România. Armata ar putea primi dreptul să le doboare

Dronele rusești încep să deranjeze și România. Armata ar putea primi dreptul să le doboare România încă se chinuie să conceapă noi legi ale Apărării...

Andrei Spînu confirmă emiterea unui proces verbal pe numele primarului de Bălți, Alexandr Petkov

Andrei Spînu confirmă emiterea unui proces verbal pe numele primarului de Bălți, Alexandr Petcov Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a confirmat că o instituție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.