Liubov Sobol a fost eliberată din arest

Publicat:

Liubov Sobol, o apropiată a disidentului rus Alexei Navalnîi a fost eliberată din custodia poliţiei, la Moscova, după mai mult de 48 de ore de detenţie, informează dpa, potrivit agerpres.

Liubov Sobol a postat duminică seara pe Twitter o înregistrare video în care apare pe o stradă din capitala Rusiei.


Citeşte şi: Un pescador rusesc s-a scufundat în Marea Barenţ! 17 marinari au fost înghiţiţi de valuri

“Sunt complet nevinovată”, a declarat avocata de 33 de ani pentru postul de televiziune independent Dojdî. “Cred că acest proces penal împotriva mea este o răzbunare pentru Navalnîi, oricât de absurd ar suna”, a adăugat ea.

Avocata a fost arestată vineri, la câteva zile după ce Navalnîi a spus că a avut o convorbire telefonică cu unul din presupuşii săi asasini.

Sobol a filmat apoi prezenţa poliţiei la adresa de domiciliu a presupusului angajat al serviciului de informaţii interne rus, FSB.

Sobol a fost arestată şi amendată pentru că nu a respectat ordinele unui ofiţer de poliţie, potrivit informării oficiale.

Autorităţile ruse spun că Sobol este anchetată pentru încălcarea proprietăţii şi ameninţări cu violenţa. Ea este acuzată că a pătruns în apartamentul unei bătrâne, acuzaţie pe care tânăra avocată o neagă.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a îmbolnăvit brusc la bordul unui avion ce efectua o cursă internă, pe 20 august.

Două zile mai târziu, opozantul rus a fost transportat pentru îngrijirii medicale la Berlin. El continuă să se afle în străinătate şi spune că se va întoarce în Rusia când va fi posibil.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Croaţia

În opinia disidentului rus în vârstă de 44 de ani, agenţi FSB au încercat să-l omoare utilizând substanţa neuro-toxică Novicioc.

Această acuzaţie este respinsă de Kremlin, dar a fost susţinută de teste independente efectuate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), un organism de supraveghere internaţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.