Locuitorii din apropierea vulcanului Nevado del Ruiz vor fi evacuaţi preventiv

Publicat:

Autorităţile columbiene au în vedere evacuarea persoanelor care locuiesc pe o rază de 15 km în jurul vulcanului Nevado del Ruiz, care este monitorizat în aşteptarea unei posibile erupţii, relatează marţi Reuters, potrivit agerpres.  

Guvernul columbian a ridicat nivelul de alertă la gradul portocaliu, săptămâna trecută, în urma unei creşteri a activităţii seismice, care a sugerat un risc sporit de erupţie a vulcanului în următoarele zile sau săptămâni.


Citește și: Comisarul rus pentru drepturile copiilor respinge acuzaţiile CPI

“Susţinem decizia comitetelor locale de a evacua unii locuitori”, a declarat directorul interimar al agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Luis Fernando Velasco, după o şedinţă cu autorităţile naţionale şi locale, care a avut loc luni seara. “Este probabil ca în zilele următoare să fim nevoiţi să evacuăm şi alte persoane”, a mai spus el.

Evacuările au loc în mod preventiv, a spus Velasco, în condiţiile în care zonele cele mai apropiate de vulcan dispun de o infrastructură de comunicaţii slabă, care poate face dificilă contactarea rapidă a unor persoane în cazul unei erupţii.

Patruzeci de familii din provincia Caldas vor fi evacuate primele, a spus el, iar alte 500 de familii ar putea să primească de asemenea ordin de evacuare.

Copiii trebuie evacuaţi, a adăugat Velasco, chiar dacă membri adulţi ai familiilor aleg să rămână.

Nevado del Ruiz este un stratovulcan, sau vulcan compozit, situat la graniţa dintre provinciile Tolima şi Caldas din Columbia.

Citește și: Lavrov: UE este o ‘asociaţie neprietenoasă’, iar Occidentul încearcă să bage zâzanie între Moscova şi Beijing

Autorităţile monitorizează zonele din jurul râurilor şi pe cele care pot fi predispuse la alunecări de teren în cazul unei erupţii, a mai spus el.

Vulcanul Nevado del Ruiz a provocat cel mai mare dezastru natural din Columbia la erupţia sa din 1985, când a declanşat alunecări de pământ şi roci care au îngropat aşezări întregi şi au ucis peste 25.000 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris Moda se află într-o perioadă de tranziție, așa cum a fost evident...

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: ‘Situația a scăpat de sub control’

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: 'Situația a scăpat de sub control' Epidemiologii italieni au tras un semnal...

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH)

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH) Hedi Slimane, director artistic, de creaţie şi imagine la Céline din ianuarie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.